A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/josip%20bozanic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Klijenti povlače novac iz banaka pod nadzorom: Kaptol povukao 450.000 eura iz Kabe? | Politika+
Tvrtke

PANIKA?: Klijenti povlače novac iz banaka pod nadzorom: Kaptol povukao 450.000 eura iz Kabe?

Navodno nastala panika nakon objave 'informacije' da je kardinal Bozani ćpovukao 450.000 eura.

Piše: PolitikaPlus


Pojačani nadzor HNB-a u četiri banke, pogotovu što je on koincidirao s oduzimanjem dozvole i najavom likvidacije Credo banke, doveo je do pojačane najave za isplate štednih uloga klijenata u Karlovačkoj banci, Nava banci, Banci Kovanica i varaždinskoj Vabi?

Jutarnji list piše o navodnoj panici među štedišama Karlovačke banke nakon objave 'informacije' da je kardinal Bozanić iz te banke podigao 450.000 eura. No, iz Kaptola su demantirali da je kardinal imao ili ima bilo kakav privatni račun u karlovačkoj banci.

- Što se tiče materijalnih dobara Crkve, pa tako i financijskih sredstava Zagrebačke nadbiskupije, o njima brigu vodi Ekonomsko vijeće Zagrebačke nadbiskupije koje je dužno paziti da se tim sredstvima odgovorno upravlja na dobro cijele crkvene zajednice, odgovorio je Zvonko Franc, glasnogovornik Nadbiskupije zagrebačke, na pitanje je li onda Zagrebačka nadbiskupija ta koja je povukla spomenutu svotu sa svojih računa u Karlovačkoj banci.

U samoj Karlovačkoj banci, dakako, odbili su bilo kakav odgovor u vezi računa pojedinih klijenata. No, prema neslužbenim informacijama, pojačani nadzor HNB-a u četiri banke, pogotovu što je on koincidirao s oduzimanjem dozvole i najavom likvidacije Credo banke, doveo je do pojačane najave za isplate štednih uloga klijenata u Karlovačkoj banci, Nava banci, Banci Kovanica i varaždinskoj Vabi, iako u tim bankama tvrde da adekvatnost njihovog kapitala nije upitna te najavljuju nove dokapitalizacije.

TKO SU POVLAŠTENI KLIJENTI?
HANFA pita HNB: Kako je unatoč blokadi na računu Credo banke provedena ovrha?!?

POD POJAČANIM NADZOROM HNB-A
Drago Jakovčević: Ovo što HNB radi s malim bankama čisti je promašaj!


Činjenica da su se dvije banke već uspjele naplatiti iz sredstava blokirane Credo banke i to sa sredstava zaštićenog računa 13 Abacus brokera, ponukala je HANFA-u da pošalje službeni upitt HNB-u. Još nije jasno je li naplata bila legalna ili ne, no jasno je da su na ovaj način raspoloživa sredstva Credo banke već počišćena. Iz DAB-a su za 14 sati sazvali konferenciju za medije na kojoj bi trebali razjasniti činjenično stanje u ovom slučaju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dab, varaždinska banka, zagrebačka nadbiskupija, kaptol, credo banka, josip bozanić, hanfa, hnb