A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/bracni%20krevet.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Francuz kažnjen s 10 tisuća eura jer nije - ispunjavao bračne obveze! | Politika+
Scena

ŽENA GA TUŽILA: Francuz kažnjen s 10 tisuća eura jer nije - ispunjavao bračne obveze!

Sud je odobrio ženi, udatoj od 1986. i majci dvoje djece, 10.000 eura na račun odštete i kamata zbog "odsustva seksualnih odnosa tijekom više godina".

Piše: PolitikaPlus/Hina

Francuski sud osudio je muškarca na kaznu od 10.000 eura kao nadoknadu za nanesenu štetu njegovoj supruzi koju je tijekom 21 godine braka "seksualno zapustio".

U presudi od svibnja 2011., obznanjenoj u utorak, prizivni sud Aix-en-Provencea, grada na jugoistoku Francuske, potvrđuje većim dijelom odluku suca za obiteljsko pravo u Nici koji je u siječnju 2009. proglasio razvod zbog isključivo suprugove krivnje.

Kao i u prvoj instanci, prizivni sud je odobrio ženi, udatoj od 1986. i majci dvoje djece, 10.000 eura na račun odštete i kamata zbog "odsustva seksualnih odnosa tijekom više godina".

Sud se poziva na članak 1382. civilnog zakona kojim se predviđa da svaka osoba "koja nekoj drugoj uzrokuje štetu" mora istu nadoknaditi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pariz, francuska, tužba