A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kos%20kosarka%202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Glasnogovornik NBA lige: Igrači su dobrodošli natrag u dvorane | Politika+
Sport

NBA: Glasnogovornik NBA lige: Igrači su dobrodošli natrag u dvorane

Iz lige su u utorak poslali dopis svim momčadima, te im omogućili pregovore s agentima od srijede u 9 sati ujutro – iako se službene ponude još ne mogu poslati, a ugovori ne mogu biti potpisani sve do 9. prosinca.

Piše: Petar Kliškinić

Po prvi put otkad je došlo do lockouta 1. srpnja igrači su dobrodošli natrag u dvorane, objavio je kasno sinoć glasnogovornik NBA lige Tim Frank.

 

Iz lige su u utorak poslali dopis svim momčadima, te im omogućili pregovore s agentima od srijede u 9 sati ujutro – iako se službene ponude još ne mogu poslati, a ugovori ne mogu biti potpisani sve do 9. prosinca. Treneri, generalni menadžeri i vlasnici ne smiju biti u dvoranama za vrijeme treninga sve dok se ne potpiše generalni ugovor.

 

Također, objavljeno je kako bi sezona trebala službeno početi za Božić, a umjesto najavljena tri, ipak će se odigrati pet susreta među kojima je i sudar lanjskih finalista Miamija i Dallasa.

 

Prvi put sezona je skraćena 1998/1999 kad je odigrano 50 utakmica regularnog dijela,  dok se ove godine očekuje 66 utakmica umjesto uobičajene 82 utakmice. Nadalje, svaku momčad očekuje 48 utakmica unutar svoje vlastite konferencije, te njih 18 sa suparnicima iz suprotne konferencije.

 

Što se tiče tzv. back-to-back-to-back  utakmica (tri dana zaredom), svaka momčad će u svom rasporedu imati barem jedan, a najviše takva tri slučaja.

 

Čitav raspored odigravanja utakmica još nije usklađen, te su za sada iznesene samo neke općenite odrednice, prema kojima će se uskladiti svi detalji koji će nas primaknuti još korak bliže početku nove NBA sezone.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lockout, nba liga