A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gradnja-050.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tražene cijene nekretnina u Zagrebu nastavljaju padati, ali na Jadranu rastu | Politika+
Mojbiz

TRŽIŠTE : Tražene cijene nekretnina u Zagrebu nastavljaju padati, ali na Jadranu rastu

Tražene cijene stanova u svim četvrtima u Zagrebu su pale osim na Pešćenici i u Gornjoj Dubravi.

Piše: P/H

Prosječne tražene cijene nekretnina u Zagrebu u studenom su u odnosu na jedanaesti mjesec prošle godine pale za tri posto, a istovremeno su nekretnine na Jadranu poskupjele za 2,2 posto, pokazuje izračun CentraNekretnina na podacima o 700 tisuća traženih cijena istaknutih u oglasima.

Tražene cijene stanova u svim četvrtima u Zagrebu su pale osim na Pešćenici i u Gornjoj Dubravi.

U odnosu na listopad, tražene cijene nekretnina u Zagrebu u studenom niže su za 0,4 posto, dok su na Jadranu porasle za 0,9 posto. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u studenom bila je 1.746 eura po četvornom metru, što je za 0,6 posto niže u odnosu na mjesec prije i 3,9 posto niže u odnosu na studeni 2010. godine.

U odnosu na prošlu godinu, tražene cijene stanova u svim četvrtima u Zagrebu su pale osim na Pešćenici i u Gornjoj Dubravi gdje se nisu mijenjale.

Najskuplji stanovi i dalje su na Medveščaku, s prosječnom cijenom od 2.361 eura po četvornom metru, a slijede ih stanovi u četvrti Centar s cijenom od 2.148 eura. Najniže cijene stanova su u Sesvetama i Donjoj Dubravi.

Unatoč jesenskom razdoblju, prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu viša je za 1,5 posto u odnosu na prethodni mjesec te iznosi 2.025 eura po četvornom metru. U odnosu na studeni 2010. to je više za 6,1 posto.

Najskuplji apartmani su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje prosječna cijena iznosi 2.298 eura, te u Splitsko-dalmatinskoj županiji sa 2.546 eura po četvornom metru. S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.648 eura po četvornom metru.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu ista je u odnosu na prošli mjesec i iznosi 1.808 eura po četvornom metru što je za tri posto niže u odnosu na prošlu godinu.

Prema podacima CentraNekretnina, u odnosu na 2010. godinu, cijene stanova pale su u Splitu 5,9 posto, a u Rijeci za 2,7 posto. Tako prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenom iznosi 2.400 eura po četvornom metru, a u Rijeci znatno manje, 1.600 eura za 'kvadrat'.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STANOVI, NEKRETNINE, CENTARNEKRETNINA, CIJENE STANOVA