A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/uskok.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uhićen pročelnik Državnog inspektorata u Varaždinu | Politika+
Hrvatska

JOŠ JEDNA ISTRAGA: Uhićen pročelnik Državnog inspektorata u Varaždinu

USKOK je potvrdio da provodi istragu protiv Vladimira Benković, pročelnika Državnog inspektorata u Varaždinu.

Piše: PolitikaPlus

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv Vladimira Benkovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službenih isprava te prijevare u službi.


Uz Benkovića osumnjičena je i voditeljica Odsjeka za ugostiteljstvo i turizam, osumnjičena za zloporabu položaja i ovlasti.


U varaždinskoj područnoj jedinici državnog inspektorata nisu željeli reći ništa o uhićenju. Za sve podatke uputili su na sjedište u Zagrebu, iz kojega je glasnogovornica državnog inspektorata Sandra Kelemen za Hinu rekla kako im je poznata činjenica da se po USKOK-ovu nalogu provode određeni postupci u varaždinskoj područnoj jedinici. Za sve informacije o okolnostima događaja, istražnom postupku ili drugim radnjama uputila je na pravosudna tijela. Dodala je da događaj ne utječe, niti će utjecati na redovito obavljanje poslova u ovlasti državnog inspektorata.

Lokalni mediji javljaju da s USKOK-om surađuje i međimurska policija jer je kaznena prijava protiv Benkovića stigla iz Međimurske županije te da je jučer uhićenog pročelnika policija, po USKOK-ovu nalogu, danas prevezla u Zagreb na daljnje ispitivanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, državni inspektorat, varaždin