A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/korak%20u%20zivot%201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Završetak humanitarne akcije 'Korak u život' koncertom Denyce Graves | Politika+
Kultura

KONCERT: Završetak humanitarne akcije 'Korak u život' koncertom Denyce Graves

Denyce Graves: Šutej jedan od najzaslužnijih za moju svjetsku karijeru.

FOTO: Zagrebačka filharmonija
Piše: Ivan Klarić

Koncertom američke glazbene dive Denyce Graves i Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića sutra navečer završit će ovogodišnja humanitarna akcija "Korak u život" kojom se prikupljaju sredstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Denyce Graves na današnjoj konferenciji za novinare govorila je o svojoj dugoj umjetničkoj i prijateljskoj suradnji s maestrom Vjekoslavom Šutejem koji je preminuo 2. prosinca prije dvije godine, istaknuvši kako je Šutej jedan od najzaslužnijih za njezinu svjetsku karijeru.

 Najavila je da će na sutrašnjem koncertu izvesti najljepše songove Georgea Gershwina i Jeromea Kerna te da će cijela večer biti posvećena glazbi iz 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća, broadwayskim mjuziklima i drugima djelima.

Aranžmane za njezin zagrebački nastup priredio je ugledni američki skladatelj i aranžer John Conahan.

 Denyce Graves izrazila je zadovoljstvo što se koncert održava upravo na drugu godišnjicu Šutejeve smrti te dodala kako sa zadovoljstvom sudjeluje u humanitarnim akcijama jer je i sama dobivala pomoć od drugih u siromašnom djetinjstvu.

Akciju "Korak u život" pokrenuo je prije četiri godine dr. Josip Paladino u ime Rotary kluba Zagreb Kaptol. Tijekom akcije u koju su uključene gotovo sve velike hrvatske tvrtke, banke i brojni sponzori oko 200 djece završi srednjoškolsko obrazovanje od kojih se jedan dio upiše na studij. U tri godine provođenja akcije u programu stipendiranja je 88 odličnih studenata kojima je tako pružena prilika za korak u život, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Denyce Graves, zagrebačka filharmonija, korak u život