A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/krtek.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Umro Zdenek Miler, autor crtanog filma 'Krtek' | Politika+
Kultura

IN MEMORIAM : VIDEO Umro Zdenek Miler, autor crtanog filma 'Krtek'

Krtek je krtice iz popularnih čeških crtanih filmova

Piše: PolitikaPlus

Miler je prvi crtani film s glavnim likom Krtekom, pod naslovom »Kako je krtica dobila svoje hlače«, stvorio 1957., a snimljeno je oko 50 filmova. Prikazivali su uglavnom miroljubive dogodovštine glavnog lika, crnokose krtice velikih očiju, i njegovih prijatelja životinja. Gledani su u više od 80 zemalja.

 

U 90-toj godini umro je Zdenek Miler, autor Krteka, krtice iz popularnih čeških crtanih filmova koji su zabavljali djecu po cijelom svijetu više od pola stoljeća, izvijestila je češka televizija.

 

Prvi je crtani film s glavnim likom Krtekom, pod naslovom »Kako je krtica dobila svoje hlače«, stvorio 1957. a Krtek je postao popularan i daleko izvan granica tadašnje komunističke Čehoslovačke.

 

S Krtekom u glavnoj ulozi snimljeno je oko 50 filmova, a gledani su u više od 80 zemalja.

 

Privlačnosti Krteka pomogla je činjenica da niti jedan od likova nije govorio nego su se izražavali neverbalno a njihov je »jezik« nastao iz snimaka Milerovih dviju kćerkica dok su bile vrlo male.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CRTANI FILM, češka telvizija, prag, krtek