A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/elton-john.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Elton John: Oni koji stigmatiziraju oboljele od AIDS-a su fašisti i budale | Politika+
Scena

KRITIKE: Elton John: Oni koji stigmatiziraju oboljele od AIDS-a su fašisti i budale

'Riješimo se odbojnog stigmatiziranja i pokažimo tim fašistima i budalama.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Britanski skladatelj i pjevač Elton John nazvao je "fašistima i budalama" one koji stigmatiziraju oboljele od AIDS-a i pozvao je vlade da ne smanjuju mjere prevencije u trenutku kada postoje izgledi za suzbijanje pandemije.

"Riješimo se odbojnog stigmatiziranja i pokažimo tim fašistima i budalama da ljudi imaju pravo na dostojanstven život", rekao je on u u Sydneyu, gdje se nalazi na turneji, prigodom svjetskog dana protiv AIDS-a.

"To više nije bolest homoseksualaca, to je globalna bolest koja se tiče sviju", rekao je Elton John, prenosi agencija Australian Associated Press.

Pjevač je upozorio protiv smanjenja financiranja borbe protiv AIDS-a, dok je u svijetu 2010. organizacija UNAIDS zabilježila 34 milijuna HIV pozitivnih. Taj broj se može prvenstveno pripisati boljem pristupu liječenju, što je također smanjilo broj smrtnih slučajeva i dalo nadu u mogućnost okončanja pandemije.

"Ne smijemo izgubiti postignuto. Ako se vlade povuku i obustave financiranje, pandemija će se vratiti", upozorio je pjevač.

Elton John, od 2005. u istospolnom braku s Davidom Furnishom s kojim je prije godinu dana posvojio dječaka Zacharyja, godine 1992. je osnovao zakladu koja nosi njegovo ime i koja skupila 200 milijuna dolara u korist programa prevencije AIDS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

elton john