Zagreb

NATJECANJE: U Zagrebu iduće godine studentsko natjecanje EBEC 2012

EBEC 2012 trajat će osam dana, od 1. do 8. kolovoza 2012. godine.

Piše: PolitikaPlus

Studentska udruga BEST Zagreb u kolovozu iduće godine organizira završnicu studentskog inženjerskog natjecanja European BEST Engineering Competition na kojem će se okupiti oko 200 studenta tehničko-tehnoloških fakulteta s 90 sveučilišta iz 30 europskih zemalja.

 

EBEC 2012 trajat će osam dana, od 1. do 8. kolovoza 2012. godine. Prva četiri dana su natjecateljska, dok će se preostala četiri dana održati "job offer", odnosno predstavljanje studentima kako domaćih, tako i međunarodnih tvrtki.

Studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu okupljeni u udrugu BEST Zagreb osvojili su organizaciju EBEC-a 2012 na natječaju održanom unutar BEST-a na europskoj razini u lipnju ove godine, rekao je glavni organizator natjecanja Željko Martinović, student treće godine FER-a.

 

EBEC 2012 trajat će osam dana, od 1. do 8. kolovoza 2012. godine. Prva četiri dana su natjecateljska, dok će se preostala četiri dana održati "job offer", odnosno predstavljanje studentima kako domaćih, tako i međunarodnih tvrtki, istaknuo je Martinović.

 

Dodao je kako natjecanje ima tri razine - na lokalnoj razini koja će se održati u ožujku sudjeluje preko pet tisuća studenata, na regionalnoj koja će biti u lipnju oko 670 studenata, dok će se u finalu u kolovozu natjecati 104 studenta u 26 ekipa.

 

Četvrto EBEC natjecanje strukturno je podijeljeno u dvije kategorije, objasnio je Luka Tokić iz udruge BEST Zagreb. Unutar "Team Design" dijela traži se od natjecatelja razvijanje fizičkog prototipa rješenja nekog određenog problema, dok za "Case Study" tvrtke sponzori natjecanja daju ekipama realne probleme za koje oni moraju smisliti moguće rješenje.

 

Tokić je dodao kako se natjecanje financira putem tvrtki sponozora, raznih europskih natječaja poput ovogodišnjeg "Youth in action" Europske unije, te putem donacija.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fer, zagreb, injžinjeri, studenti