A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/benedikt-208.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka nadbiskupija najavila da neće više surađivati s Večernjim listom | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Zagrebačka nadbiskupija najavila da neće više surađivati s Večernjim listom

"Najbolji primjer novinarske profesionalnosti Večernjeg lista i novinara Darka Pavičića je otvoreni poziv na mržnju prema zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću."

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka nadbiskupija oštro je reagirala na tekst Večernjeg lista u kojem se govori o otkazu kojeg je Dom za umirovljene svećenike (u tekstu se govori o Kaptolu, odnosno osobno kardinalu Bozaniću!) dao fizioterapeutkinji, samohranoj majci dvoje djece. U Nadbiskupiji tvrde da je sve obavljeno u redovitoj zakonskoj proceduri, a priopćenje zaključuju s napomenom da će ozbiljno razmisliti "koliko je uopće moguće biti otvoren za suradnju s takvim novinama kao što je Večernji list'. Priopćenje donosimo u cijelosti.

"Najbolji primjer novinarske profesionalnosti Večernjeg lista i novinara Darka Pavičića je otvoreni poziv na mržnju prema zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću: „I njega zbog toga treba (još više) zamrziti.“

"Ovim putem obraćamo se vjernicima i javnosti povodom pisanja dnevnih novina Večernji list i novinara Darka Pavičića u kojem je izneseno niz laži i kleveta usmjerenih na nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića i ustanove Zagrebačke nadbiskupije.

U tiskanom izdanju Večernjeg lista od 2. prosinca 2011. na naslovnici lista iznesena je laž u nadnaslovu: „Kardinal Bozanić oglušio se na vapaje nesretne žene“, a sam naslov: „Crkva dala otkaz samohranoj majci“, kao i nastavak teksta, tendenciozan je i cilja narušavanju ugleda Crkve i njezine socijalne osjetljivosti.

Laž je, i očito zlonamjerno podmetanje autora članka Darka Pavičića, da je kardinal Josip Bozanić odgovoran za zbivanja u Domu za umirovljene svećenike. Uprava Svećeničkog doma povjerena je Upravnom vijeću, kojemu predsjeda pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić te ravnatelju mons. Jurju Jerneiću. Uprava Doma samostalno donosi odluke sukladno zakonu i Pravilniku Doma, a ne po diktatu Nadbiskupa zagrebačkog, kako to zlonamjerno sugerira spomenuti novinar._

"Sa žalošću moramo istaknuti da ovo nije prvi put da Večernji list i novinar Darko Pavičić iznose laži, kojima žele izmanipulirati javnost i vjernike, ocrnjujući zagrebačkog Nadbiskupa."

Laž je da se nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić oglušio na pismo spomenute zaposlenice Doma M. A., jer on pismo nikad nije ni primio, kao ni pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić, predsjednik Upravnog vijeća Svećeničkog doma Sv. Josipa.

Laž je da je spomenutoj M. A. ugovor otkazan zbog činjenice da joj muž izdržava zatvorsku kaznu.

Laž je da spomenuta zaposlenica M. A. nije bila upoznata s mogućnošću raskida ugovora o radu. Vjerodostojna dokumentacija s njezinim potpisom, od 2. lipnja 2010. godine, dokazuje da je provedena redovita zakonska procedura.

Sa žalošću moramo istaknuti da ovo nije prvi put da Večernji list i novinar Darko Pavičić iznose laži, kojima žele izmanipulirati javnost i vjernike, ocrnjujući zagrebačkog Nadbiskupa. Večernji list i novinar Darko Pavičić čine to već duže vrijeme, a najbolji primjer njihove novinarske profesionalnosti je otvoreni poziv na mržnju prema zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću: „I njega zbog toga treba (još više) zamrziti.“ (Večernji list, 1. kolovoza, 2011., str. 39.)

Takve izjave, kao i niz drugih što ih je objavio Večernji list, a potpisao novinar tog lista Darko Pavičić, dovoljno govore o njima i poticaj su, osobito vjernicima, da ne vjeruju tom listu i napisima novinara Darka Pavičića. Sve to navodi Nadbiskupiju na ozbiljno razmišljanje koliko je uopće moguće biti otvoren za suradnju s takvim novinama kao što je Večernji list.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije"

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko pavičić, večernji list, otkaz, josip bozanić, crkva, kaptol, mediji