Hrvatska

KAMPANJA: Zoran Milanović biračima: Budite uz novu vladu i kad nam uskoro bude teško

"Tu vas trebamo, tu moramo ići zajedno."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik SDP-a i kandidat Kukuriku koalicije za premijera Zoran Milanović večeras je na središnjem zagrebačkom trgu izrazio uvjerenje u pobjedu na nedjeljnim izborima, ali i istaknuo kako je ta pobjeda samo početak posla koji čeka Hrvatsku, te pozvao građane da uz novu vlast budu i kada bude teško.

MILANOVIĆ: Ključno je pitanje ovih izbora hoće li građani uz novu vlast biti i kada nam uskoro bude teško. Tu vas trebamo, tu moramo ići zajedno. Ključno pitanje ovih izbora je da li nam građani Hrvatske vjeruju da ćemo raditi u najboljem hrvatskom interesu i da nam ništa drugo neće biti ispred toga."

"Dva dana je do pobjede, ali ta pobjeda je samo početak posla koji nas čeka, samo zagrijavanje za veliku utakmicu i za produžetke koji slijede iza nje. Moramo u tome biti zajedno, dajte nam povjerenje i nećemo vas iznevjeriti. To je jedino što jamčim, to je najkraća jamstvena kartica", poručio je Milanović Zagrepčanima na Jelačićevu trgu gdje su predstavljeni kandidati Kukuriku koalicije za I. izbornu jedinicu, "Trebamo vaše povjerenje, želimo da nam vjerujete, a ne da toliko puta kao do sada nasjednete i osjetite se izigranima i prevarenima."

Ključno je pitanje ovih izbora, naglasio je, hoće li građani uz novu vlast biti i "kada nam uskoro bude teško". "Tu vas trebamo, tu moramo ići zajedno. Ključno pitanje ovih izbora je da li nam građani Hrvatske vjeruju da ćemo raditi u najboljem hrvatskom interesu i da nam ništa drugo neće biti ispred toga", rekao je Milanović.

Biračima je poručio da će vlast koju nakon izbora sastavi Kukuriku koalicija dati sve od sebe da ne nameće odluke, te da će preuzeti odgovornost za donošenje ključnih odluka koliko god možda nepopularne ili teške bile.

"Nećemo ići ni u MMF niti u bilo koji drugi centar moći po mišljenje, imamo ga sami i borit ćemo se za ostvarenje tog mišljenja", kazao je Milanović.

Političkim protivnicima, "našim najboljim političkim neprijateljima, a sutra u hrvatskim institucijama i možda partnerima za hrvatsku dobrobit", poručio je da će stranke njegove koalicije, kao racionalni političari, zaboraviti na sve ono loše i uvredljivo izrečeno u kampanji.

"Kampanja katkad diže tenzije, svatko će na kraju odgovarati za svoje propuste, a oni rijetki koji su prekršili zakon možda i više od toga", rekao je Milanović.

Na središnjem skupu Kukuriku koalicije za I. izbornu jedinicu biračima su se obratili i ostali čelnici Kukuriku koalicije, ističući kako pobjeda na izborima znači novu šansu i bolju budućnost za Hrvatsku. Predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je da tu šansu može ostvariti samo vlada koju sastave stranke Kukuriku koalicije, i to, naglasio je, samo ako bude imale "neupitnu većinu u Saboru".

U tom smislu, istaknuo je, svaka vrsta ucjene, traženje glasova od "politikanata i demagoga", predstavljaju opasnost za Hrvatsku.

"Još dva dana i HDZ ide u oporbu", poručio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, također ističući da je samo Kukuriku jamstvo promjena, da jedini imaju program i snagu za te promjene.

"Kada se probudite 5. prosinca nećemo živjeti bolje, imat ćemo zadovoljstvo pobjede i osjećaj šanse", poručio je biračima.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja svoj je govor počeo upozorenjem biračima.

"Nemojte poslije reći da niste znali - tko god glasa za Ljubu Jurčića glasa za listu na kojoj su lažni umirovljenici, oni koji su podržavali vladu Jadranke Kosor dok je derala kožu radnika i umirovljenika. Jedina prava i respektabilna umirovljenička snaga je HSU", poručio je Hrelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, kukuriku, izbori