A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tablica.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nijemci očajavaju zbog 'skupine smrti' | Politika+
Sport

SKUPINA SMRTI: Nijemci očajavaju zbog 'skupine smrti'

Mediji u Njemačkoj su jedinstveni u ocjeni: Njemačku je napustila povijesna sreća kad su u pitanju ždrijebovi za velika međunarodna natjecanja.

Piše: PolitikaPlus/Deutsche Welle

Nakon ždrijeba za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj njemački mediji očajavaju zbog izvlačenja "skupine smrti" s Nizozemskom i Portugalom kao protivnicima. No neki ipak priznaju da je moglo biti i gore.

Mediji u Njemačkoj su jedinstveni u ocjeni: Njemačku je napustila povijesna sreća kad su u pitanju ždrijebovi za velika međunarodna natjecanja u nogometu. Skupinu s Nizozemskom, Portugalom i Danskom mediji su odmah nakon izvlačenja u Kijevu proglasili najtežom. Nekim je ipak upalo u oko da su se u skupini C kao protivnici Hrvatskoj našle dvije momčadi, aktualni i bivši svjetski prvak. Mišljenje medija podjelio je i njemački izbornik Joachim Löw.

Nijemci nisu samo šokirani "najtežom grupom" nego i "ogromnim razdaljnama" koje će njihovi miljenici biti prisiljeni prevaljivati između pojedinih stadiona.

"Mislim da je to vjerojatno najteža skupina. Nizozemska i Portugal raspolažu vrhunskim igračima", kaže njemački izbornik kojem je, kako su to prenijeli mediji, nakon izvlačenja njemačke skupine "sjedio skamenjenog lica".

Ni menadžer njemačke momčadi Oliver Bierhoff nije bio bolje volje. Njemu je "zastao dah".

No Nijemci nisu samo šokirani "najtežom grupom" nego i "ogromnim razdaljnama" koje će njihovi miljenici biti prisiljeni prevaljivati između pojedinih stadiona. Mediji govore o "enormnim naporima" koji čekaju njemačku izabrani vrstu. Njemački stožer tijekom Europskog prvenstva je naime na sjeveru Poljske u blizini Gdanjska dok se sve tri utakmice pretkola igraju u Ukrajini. Joachim Löw ipak spušta loptu i zaključuje da se ionako na "utakmice leti zrakoplovom". Osim toga, kako kaže, "četvrtina finala i polufinale se igraju u Poljskoj".

Opet smo se izvukli


Izvlačenje skupina za EP 2011."Skupina smrti"Komentari čitatelja na internetskim forumima većih medija govore u malo drugačijem tonu. Tako jedan čitatelj "Spiegel Onlinea" zaključuje kako je Njemačka s Portugalom ("jedva su se provukli kroz kvalifikacije"), Nizozemskom ("žive od stare slave") i Danskom ("najslabija momčad na prvenstvu") opet izvukla najlakšu skupinu. Jedan drugi komentar zaključuje kako je skupina sa Španjolskom, Italijom i Hrvatskom "daleko teža". Nijemci usprkos izvlačenju "skupine smrti" sebe (i Španjolsku) vide kao favorita prvenstva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ep2012., euro 2012., nogomet