A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/afganistanka.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Afganistanka ipak bezuvjetno oslobođena | Politika+
Svijet

POMILOVANJE: Afganistanka ipak bezuvjetno oslobođena

Afganistanka koja je silovana, a potom zatvorena zbog preljuba ipak ne mora birati između udaje za svog napadača ili dvanaestogodišnje zatvorske kazne.

Piše: PolitikaPlus/HTV

Njezina odvjetnica Kimberly Motley rekla je kako joj je iz ureda predsjednika Karzaia priopćeno da je njezinu klijenticu predsjednik pomilovao te je bezuvjetno oslobođena.Afganistanka Gulnaz (21) završila je u zatvoru jer ju je silovao rođak. U zatvoru je rodila dijete, a vlasti su je prvotno pomilovale, ali samo ako će se udati za svog silovatelja. Mladu ženu osudili su tvrdeći da je razorila brak. Ona sama je neudata, no njezin silovatelj je muž njezine sestrične.  Taj slučaj postao je poznat u svijetu nakon što je Europska unija 'stopirala' dokumentarni film o mladim djevojkama u afganistanskim zatvorima koje su silovane ili žrtve obiteljskog nasilja. Jedna od njih bila je Gulnaz, a EU je dobio informaciju da bi djevojke mogle biti ubijene ako se film prikaže.Peticijom je prikupljeno 5.000 potpisa za oslobađanje Gulnaz koju su poslali predsjedniku pa je on morao popustiti pod pritiskom javnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POMILOVANJE, AFGANISTANKA, SILOVANJE