A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/izbori.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

GONG: 15 dojava građana o kršenju izborne šutnje | Politika+
Hrvatska

DOJAVE : GONG: 15 dojava građana o kršenju izborne šutnje

Izbornu šutnju podjednako kršile i veće i manje stranke, i to na različite načine.

Piše: PolitikaPlus

GONG je danas  zaprimio 15-ak dojava građana o različitim oblicima kršenja izborne šutnje, uglavnom iz Zagreba i istočnih dijelova zemlje, te iz inozemstva, priopćeno je popodne iz te nevladine udruge.

 

GONG u priopćenju podsjeća sudionike izbora - sve političke stranke i kandidate - da je do nedjelje u 19 sati obavezno poštivanje izborne šutnje. Što se tiče društvenih mreža, objave novih sadržaja trećih osoba koje nisu sudionici izbora ne smatraju se kršenjem izborne šutnje.


Navodi kako su "izbornu šutnju podjednako kršile i veće i manje stranke, i to na različite načine".Tako je GONG-u dojavljeno lijepljenje plakata na gradskom info centru, dijeljenje letaka, pa čak i ispred jednog biračkog mjesta u inozemstvu, pojavljivanje letaka pojedinih političkih stranaka u poštanskim sandučićima, SMS poruke i Facebook aktivnosti s uputama o glasovanju, te telefonsko agitiranje putem govornog automata koji sugerira glasovanje za određenu političku stranku.

 

Dojavljeno je i, kako tvrde iz GONG-a, "agitiranje predstavnika Katoličke crkve tijekom mise u gradu na istoku Hrvatske".


GONG u priopćenju podsjeća sudionike izbora - sve političke stranke i kandidate - da je do nedjelje u 19 sati obavezno poštivanje izborne šutnje. Što se tiče društvenih mreža, objave novih sadržaja trećih osoba koje nisu sudionici izbora ne smatraju se kršenjem izborne šutnje, dodaje se u priopćenju.GONG još jednom podsjeća kako su svi poslodavci dužni svojim zaposlenicima koji žele iskoristiti svoje biračko pravo, osigurati slobodno vrijeme za glasovanje te da starije, nemoćne i bolesne osobe, kao i trudnice i osobe s posebnim potrebama mogu od biračkog odbora zatražiti dolazak članova biračkog odbora do njihove lokacije.


Lokaciju određenog biračkog mjesta, građani mogu provjeriti na internetskoj stranici Ministarstva uprave.


GONG također podsjeća kako je do nedjelje, 4. prosinca, u 19 sati obavezno poštivanje izborne šutnje te stoga apelira na sve političke stranke i kandidate da se suzdržavaju od bilo kakvih promotivnih aktivnosti.Sve daljnje informacije o svojim aktivnostima (priopćenja, rezultati PVT-a, vodiči i upute građanima,...), GONG objavljuje na svojim internetskim stranicama kao i na Facebook stranici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izborna šutnja, izbori