A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kukuriku-117.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SDP traži uklanjanje predizbornih plakata SKH-SDP iz 1990. napisanih ćirilicom | Politika+
Hrvatska

PREDIZBORNA ŠUTNJA: SDP traži uklanjanje predizbornih plakata SKH-SDP iz 1990. napisanih ćirilicom

DIP: Plakat predstavlja povredu prava SDP-a.

FOTO: Arhiv
Piše: P/H


DIP: "Nedopušteno povezivanje 'SKH' i njegovoga loga koji je korišten u parlamentarnim izborima 1990. također sa skraćenim nazivom stranke Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP, dakle i sa ovom strankom koja sudjeluje na izborima 4. prosinca 2011."

Državno izborno povjerenstvo (DIP) RH danas je priopćilo kako je zaprimilo dopis SDP-a, kojim se traži zabrana i uklanjanje plakata ispisanih ćiriličnim pismom i na kojima je "tiskan logo Saveza komunista Hrvatske Stranka demokratskih promjena, koji je bio korišten na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 1990. godine", zaključujući kako plakat predstavlja povredu prava Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP.

Kako se navodi u priopćenju DIP-a, "Državno izborno povjerenstvo RH zaprimilo je dopis Socijaldemokratske partije Hrvatske kojim se traži 'zabrana i uklanjanje' plakata ispisanih na ćiriličnom pismu sa slijedećim sadržajem: 'Za miran i sretan život u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj, SKH Stranka demokratskih promjena', na kojima je tiskan logo Saveza komunista Hrvatske Stranka demokratskih promjena, koji je bio korišten na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 1990. godine".

"Prema navodima Socijaldemokratske partije Hrvatske, navedeni plakati postavljeni su u noći između 2. i 3. prosinca 2011. u većem broju gradova i općina", stoji u priopćenju DIP-a objavljenom na njegovim internetskim stranicama.

Također se ističe da je Državno izborno povjerenstvo pregledalo dostavljenu fotografiju navedenog plakata i utvrdilo da on "predstavlja nedopušteno korištenje skraćenog naziva (SDP) Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP, koja sudjeluje na izborima koji se održavaju 4. prosinca 2011., čime se birači dovode u zabludu neposredno prije samog glasovanja".

DIP je utvrdio i da plakat predstavlja "nedopušteno povezivanje 'SKH' i njegovoga loga koji je korišten u parlamentarnim izborima 1990. također sa skraćenim nazivom stranke Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP, dakle i sa ovom strankom koja sudjeluje na izborima 4. prosinca 2011.".

"Dakle, navedeno korištenje opisanoga plakata predstavlja povredu prava Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP u njezinom predstavljanju biračima na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 4. prosinca 2011., te ih je zbog navedenog razloga potrebno ukloniti", zaključuje u priopćenju DIP RH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, kampanja, predizborna šutnja, dip, izbori, skh sdp