A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/izbori-123.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

GONG: Izborni dan prolazi mirno i u demokratskom ozračju | Politika+
Hrvatska

IZBORI: GONG: Izborni dan prolazi mirno i u demokratskom ozračju

Kršenja izborne šutnje događa se i dalje, ali manjim intenzitetom.

Piše: P/H

Izborni dan u Hrvatskoj, po podatcima GONG-a, prolazi mirno, u demokratskoj atmosferi i bez značajnijih incidenata.Takav zaključak temelje na osnovi dojava svojih promatrača i neanonimnih građana koji dojavljuju manji broj izbornih nepravilnosti nego na prošlim izborima.

Kršenja izborne šutnje događa se i dalje manjim intenzitetom, uključuje lijepljenje plakata, slanje SMS poruka i postavljanje letaka na vjetrobranskim staklima automobila.

Takve dojave odnose se prvenstveno na probleme u svezi s ostvarivanjem prava glasa nacionalnih manjina, ali i na kršenja izborne šutnje, pojedina nepripremljena i neuređena biračka mjesta te jedan slučaj nemogućnosti ostvarivanja biračkog prava u inozemstvu.

Prilikom glasovanja pripadnika nacionalnih manjina, kako se navodi, pojavljuju se problemi - od uvjeravanja da smiju glasati samo za opću listu preko stvaranja neugode pri njihovu prozivanju od strane biračkih odbora do nedostatka glasačkih listića.

Kršenja izborne šutnje, kako se navodi, događa se i dalje manjim intenzitetom, uključuje lijepljenje plakata, slanje SMS poruka i postavljanje letaka na vjetrobranskim staklima automobila.

GONG podsjeća da je do 19 sati obvezno poštivanje izborne šutnje, te stoga poziva sve političke stranke i kandidate da se suzdrže od bilo kakvih promotivnih aktivnosti. Što se tiče društvenih mreža, objave novih sadržaja trećih osoba koje nisu sudionici izbora ne smatraju se kršenjem izborne šutnje, stoji u izvješću GONG-a.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, gong