A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/comp-002.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hakerski napad na ruske neovisne medije i izborne promatrače | Politika+
Hrvatska

IZBORI: Hakerski napad na ruske neovisne medije i izborne promatrače

"Čini nam se da središnje izborno povjerenstvo, državno odvjetnišvo i hakeri djeluju zajedno."

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Radio postaja Eho Moskva i internetski portal Slon.ru te organizacija za nadzor izbora Golos objavili su kako su njihove internetske stranice jutros "srušili" hakeri nastojeći ih na taj način ušutkati zbog objavljivanja informacija o nepravilnostima koje su se dogodile tijekom današnjih parlamentarnih izbora.

"Čini nam se da središnje izborno povjerenstvo, državno odvjetnišvo i hakeri djeluju zajedno"

Vladajuća stranka Ujedinjena Rusija premijera Vladimira Putina mogla bi dobiti manje glasova nego što se očekuje, a to je istodobno i svojevrsni test Putinove popularnosti prije njegova očekivanog povratka na mjesto predsjednika početkom iduće godine.

Internetske stranice radio-postaje Eho Moskva, online portal Slon.ru i organizacija za nadzor izbora Golos, hakirane su jutros u 8.00 sati po mjesnom vremenu.

"Čini nam se da središnje izborno povjerenstvo, državno odvjetnišvo i hakeri djeluju zajedno", za Reuters je rekao Maksim Kašulinski, direktor portala Slon.ru.

Predsjednik Dmitrij Medvjedjev, koji bi trebao preuzeti premijersku dužnost kako bi na mjesto predsjednika države iduće godine ponovno došao aktualni premijer i bivši predsjednik Vladimir Putin, odbacio je bilo kakve navode o potencijalnoj izbornoj prijevari.

Nijedan predstavnik Središnjeg izbornog povjerenstva niti bilo tko iz ureda Državnog tužitelja nije bio dostupan za razgovor s Reutersovim novinarom. Oporbene stranke uputile su u nedjelju mnoge primjedbe na izborne nepravilnosti, od viška listića do zastrašivanja birača.

Glavni urednik Eha Moskve Aleksej Venediktov napisao je na svom twitter računu da je očito "da se radi o hakerskom napadu kako bi se zaustavilo objavljivanje informacija o izbornim nepravilnostima".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rusija, ozbori, hakeri