Hrvatska

IZBORI: Kerum glasovao noseći kravatu s konjem: To je simbol pobjede!

"Kad u nešto idem, znam u što idem i nikada ne bih u nešto krenuo, a da nisam siguran da neću dobiti"

Piše: P/H

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum u pratnji supruge u poslijepodnevnim satima glasovao je u prostorijama Dječjega vrtića "Kaštelet" na splitskim Mejama.

"Kad u nešto idem, znam u što idem i nikada ne bih u nešto krenuo, a da nisam siguran da neću dobiti"

Odgovarajući na novinarska upit rekao je kako mora paziti što govori da mu Državno izborno povjerenstvo i GONG ne bi prigovorili.

"Ne bih htio izletjeti izvan okvira, ali ono čemu se nadam sigurno ću i ostvariti. Jer, kad u nešto idem, znam u što idem i nikada ne bih u nešto krenuo, a da nisam siguran da neću dobiti", rekao je Kerum. Dodao je da je predizborna kampanja bila kratka te da se mora živjeti i nakon izbora.

Na upit jesu li za njega izbori praznik demokracije i je li se obukao primjereno tome, Kerum je rekao kako je izabrao "kravatu s konjem".

"Konje obožavam, jer je konj, po meni, znak pobjede", rekao je novinarima, dometnuvši kako danas ne smije govoriti, ali da će drugi put govoriti koliko hoće.

Kerumu predizborne ankete nisu išle u korist, sve do objave koalicije s HDZ-om, nakon čega je dva slabo izgledna zastupnikčka mjesta pretvorio u dva gotovo sigurna. Dobrom trgovinom 'braco i seka', odnosno on i njegova sestra Nevenka Bečić imaju realne šanse za ulazak u Sabor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska građanska stranka, hgs, nevenka bečić, željko kerum, izbori