A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-milanovic-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Milanovićev govor oduševio je i Andriju Hebranga | Politika+
Hrvatska

NOĆNA RETORIKA: VIDEO Milanovićev govor oduševio je i Andriju Hebranga

Jadranki Kosor mnogi će zamjeriti što u svom prvom obraćanju, nakon spoznaje da odlazi u oporbu, nije čestitala pobjednicima.

Piše: Ilijana Grgić

Nakon što je DIP izašao sa svojim prvim neslužbenim podacima svima je bilo jasno, da se ono što su ankete prognozirale mjesecima konačno i ostvaruje. Kako se bližila ponoć tako se sve više potvrđivala spoznaja da je Kukuriku koalicija osvojila više od 76 saborskih mandata, što joj je dovoljno da brzo formira novu vladu, jer vremena za iscrpljujuće pregovore nema.

 

Nakon što sjedne u Saborske klupe Kosorici ostaje dosta vremena, ukoliko bude imala snage, da reformira HDZ. Bit će zanimljivo gledati kako će se HDZ nositi sa svime.

Prva se, prije svega svome članstvu, a onda i biračima obratila Jadranka Kosor. Mnogi će joj zamjeriti što u svom prvom obraćanju, nakon spoznaje da odlazi u oporbu nije čestitala pobjednicima.

 

Možda se razlog takvog njezinoga ponašanja krije i u njezinoj izjavi "Mi od ovog trenutka počinjemo raditi za pobjedu na idućim parlamentarnim izborima!" Jadranka Kosor može biti zadovoljna.

 

Da su je jučer pitali bi li pristala otići u oporbu sa 47 mandata, objeručke bi prihvatila. Nakon što sjedne u saborske klupe Kosorici ostaje dosta vremena, ako bude imala snage, da reformira HDZ. Bit će zanimljivo gledati kako će se HDZ nositi sa svime.

 

Na drugom kraju grada, u prepunom Muzeju suvremene umjetnosti, koji je pucao po šavovima od silnih čestitara, Zoran Milanović održao je svoj prvi govor kao čovjek koji bi u iduće 4 godine trebao voditi ovu zemlju i izvesti je iz teške gospodarske situacije.

 

Zoran Milanović svjestan je da je pred njim težak posao i da vjerojatno nema onih 100 dana mira. Iako još uvijek nije službeno, upravo u ovom trenutku započinje njegov premijerski mandat.

"Mi smo četiri stranke, jedna vizija, jedan program za Hrvatsku. Danas su nam građani dali povjerenje i šansu da vodimo Hrvatsku. Zadovoljni smo rezultatima, nećemo vas iznevjeriti, obećajem" rekao je Milanović te je potpuno otvoreno pozvao sve političke stranke u Saboru na suradnju. Milanović je svjestan da "pravi posao tek počinje", i upravo u maniri 'zrelog' političara obratio se javnosti.

 

Njegov govor, oduševio je čak i tvrdog HDZ-ovca Andriju Hebranga, pa se u jednom trenutku moglo pomisliti da će Hebrang iskreno pohvaliti dojučerašnjeg 'zakletog' neprijatelja.

 

Zoran Milanović zna da je pred njim težak posao i da vjerojatno nema onih 100 dana mira. Iako još uvijek nije službeno, upravo u ovom trenutku započinje njegov premijerski mandat. A svojim govorom Milanović je pokazao da je i sam toga svjestan.

 

I dok je između glavnih rivala sve već odlučno, stranke poput HSP-a čekaju i grizu nokte, i još uvijek ne znaju hoće li i dalje za sebe moći reći da su parlamentarne stranke .

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, hdz, jadranka kosor