A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/NOVINE.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Strani mediji: Oporbu čeka težak posao | Politika+
Svijet

IZ SVIJETA: Strani mediji: Oporbu čeka težak posao

Svjetske agencije opširno izvještavaju o hrvatskim parlamentarnim izborima. Kažu da je pobjeda ljevice očekivana, te da ih čeka težak posao.

Piše: Politikaplus

Svjetske agencije i strani tisak opširno izvještava o hrvatskim parlamentarnim izborima. Kažu da je pobjeda ljevice očekivana, a da će nova vlada morati rješavati teško gospodarsko stanje.Hrvatska ovog mjeseca treba potpisati pristupni ugovor Europskoj uniji, no oporavak iz recesije bit će težak zbog europske krize i očekivanog rasta od 0,5%, javlja BBC. Dodaju da je Zoran Milanović obećao mjere štednje, a Jadranka Kosor odbila je zatražiti pomoć Međunarodnoga monetarnog fonda, što Milanović nije isključio. Birači su razočarani HDZ-om i većina ih želi promjenu, navodi France press. Objašnjavaju da će buduća vlada naslijediti vrlo osjetljive gospodarske prilike nakon gotovo stalne recesije od početka 2009. i visoke nezaposlenosti od 17,4%.Francuski Le Monde nabraja korupcijske afere koje su diskreditirale HDZ, stranku koja je vladala s prekidom gotovo neprekidno od 1991. godine. Piše i o teškom gospodarskom stanju i bolnim reformama koje čekaju koaliciju lijevoga centra.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

france prees, bbc, le monda, mediji