A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/americke-zracne.baze-121.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Snage SAD-a nakon pakistanskog ultimatuma napuštaju zrakoplovnu bazu u Šamsiju | Politika+
Crna kronika

NAPETOSTI: Snage SAD-a nakon pakistanskog ultimatuma napuštaju zrakoplovnu bazu u Šamsiju

Pripremaju evakuaciju zračne baze koja je korištena za tajne misije bespilotnih letjelica.

FOTO: SAD ima 50-ak zračnih baza na području Bliskog Istoka
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Pripadnici snaga SAD-a pripremaju evakuaciju zračne baze u Pakistanu koja je korištena za tajne misije bespilotnih letjelica protiv militanata, rekli su američki i pakistanski izvori.

Pakistan je naredio osoblju snaga SAD-a da do 11. prosinca napusti zračnu luku u Šamsiju u Balučistanu.

Nakon NATO-vog zračnog udara prošlog mjeseca u kojem su greškom ubijena 24 pakistanska vojnika, Pakistan je naredio osoblju snaga SAD-a da napusti zračnu luku u Šamsiju u Balučistanu do 11. prosinca.

Nakon dobivenog ultimatuma, koji je prvotno upućen Obaminoj amdinistraciji putem izjave za medije, SAD se počeo pripremati za mogući premještaj američkog osoblja iz baze.

U ponedjeljak je pakistanski vojni dužnosnik, koji je tražio ostati neimenovan, agenciji Reuters rekao da "u bazi ima aktivnosti zbog krajnjeg roka danog Amerikancima". "Sele dio opreme i osoblja", rekao je.

Dva druga izvora bliska pakistanskoj i američkoj vladi potvrdila su da američko osoblje priprema preseljenje za slučaj da Pakistanci ne odustanu od svojeg zahtjeva.

"Nećemo određeno komentirati o Šamsiju, ali ćemo ispuniti pakistanske zahtjeve", rekao je u ponedjeljak tajnik za tisak Pentagona George Little.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

američke zračne baze, pakistan, BALUČISTAN