A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/beograd-202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Njemačka, Austrija i Britanija suzdržani oko statusa kandidata za Srbiju | Politika+
Regija

PROŠIRENJE: Njemačka, Austrija i Britanija suzdržani oko statusa kandidata za Srbiju

Odluka ostavljena za šefove država ili vlada koji se sastaju u petak na summitu u Bruxellesu.

Piše: P/H

Zemlje članice EU-a u ponedjeljak se na ministarskoj razini nisu mogle dogovoriti o tome hoće li Srbiji dodijeliti status kandidata, a Crnoj Gori dati datum za početak pregovora te je odluka ostavljena za šefove država ili vlada koji se sastaju u petak na summitu u Bruxellesu.

Poljski državni tajnik za europske poslove Mikołaj Dowgielewic izjavio je nakon maratonskog sastanka Vijeća za opće poslove da su prihvaćeni zaključci o proširenju, da je Vijeće ocijenilo da su i Srbija i Crna Gora postigle veliki napredak, ali da je odluka o davanju kandidatskog statusa Srbiji i datuma za početak pregovora ostavljena šefovima država ili vlada, koji su krajem tjedna okupljaju na summitu u Bruxellesu.

Dowgielewic je odbio reći može li Crna Gora računati na datum za početak pregovora, ali je istaknuo da je rasprava o toj zemlji bila vrlo pozitivna.

Većina zemalja članica se slaže da se Srbiji dade kandidatski status, ali Njemačka, Austrija, Velika Britanija i Nizozemska pokazuju suzdržanost i traže od Beograda da učini više na normalizaciji odnosa s Kosovom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

proširenje eu, SRBIJA