A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hrt.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Članovi Programskog vijeća: Prilog o Vukovaru montiran negdje drugdje | Politika+
Hrvatska

ŽESTOKE KRITIKE: Članovi Programskog vijeća: Prilog o Vukovaru montiran negdje drugdje

Većina vijećnika ocijenila je taj prilog tendencioznim, zlonamjernim i montiranim negdje drugdje, a na HTV-u je pušten na dan stradanja Vukovara i ubojstava na Ovčari.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Većina vijećnika Programskog vijeća HRT-a ocijenila je danas da je prilog objavljen na HTV-u na godišnjicu pada Vukovara tendenciozan, zlonamjeran i montiran negdje drugdje te je Upravi HRT-a poslalo pisano upozorenje i zatražilo očitovanje.

 

Vijeće je poslalo pisano upozorenje Upravi HRT-a i glavnim urednicima te zaključilo da je HTV kao javni medij dužan govoriti o svim temama i svjetonazorima istinito i objektivno, poštovati nacionalne interese te pridonositi poštovanju domoljublja. Od Uprave HRT-a i glavnih urednika zatražilo je da se za iduću sjednicu pisano očituje o tome što se po tom pitanju učinilo.

Na zahtjev Josipa Čerine, članovi Programskog vijeća raspravljali su o prilogu u središnjem Dnevniku HTV-a, objavljenom na godišnjicu pada Vukovara, u kojem su objavljene snimke razgovora zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba i predsjednika RH Franje Tuđmana.

Većina vijećnika ocijenila je taj prilog tendencioznim, zlonamjernim i montiranim negdje drugdje, a na HTV-u je pušten na dan stradanja Vukovara i ubojstava na Ovčari. Vijeće je poslalo pisano upozorenje Upravi HRT-a i glavnim urednicima te zaključilo da je HTV kao javni medij dužan govoriti o svim temama i svjetonazorima istinito i objektivno, poštovati nacionalne interese te pridonositi poštovanju domoljublja. Od Uprave HRT-a i glavnih urednika zatražilo je da se za iduću sjednicu pisano očituje o tome što se po tom pitanju učinilo.

Također, Josip Čerina prozvao je vijećnike Antu Tomića i Ivu Goldsteina da su člankom u "Jutarnjem listu", u kojem su izrazili nezadovoljstvo izborom Brune Kovačevića za glavnog urednika HTV-a, prijetili članovima Programskog vijeća. Analizirao je njihove istupe na sjednicama te ih je zbog nedolazaka na sjednice pozvao da vrate 6000 kuna honorara.

Tomić je rekao kako ne shvaća zašto je Čerina njegov tekst shvatio kao prijetnju, a Goldstein je istaknuo kako je njihov članak bio motiviran isključivo javnim interesom koji je, kako je rekao, povrijeđen. "Bili smo ponukani napisati tekst jer smatramo da Bruno Kovačević ne zaslužuje povjerenje članova Programskog vijeća. To je bio jedini motiv da napišemo taj tekst", rekao je Goldstein.

Vijeće je, kako je prije javljeno, danas kao svojeg kandidata za glavnog urednika Hrvatskog radija (HR) većinom glasova predložilo obnašatelja dužnosti glavnog urednika HR-a Duška Radića.

Programsko vijeće HRT-a odlučilo je danas Hrvatskome saboru poslati prijedlog za pokretanje postupka za prestanak mandata članice Programskog vijeća HRT-a Sanje Ivić, koji je podnijela na vlastiti zahtjev. Taj prijedlog Vijeće će poslati saborskom Odboru za informiranje i budućem predsjedniku Hrvatskog sabora.

Sanja Ivić je na sjednici održanoj 24. studenoga dala ostavku pošto Vladimir Kumbrija nije izabran za glavnog urednika Hrvatskog radija (HR). Protiv njegova imenovanja tajnim se glasovanjem očitovalo sedam članova Programskog vijeća, a četiri su bila za njegovo imenovanje.

Na današnjoj sjednici obnašatelji dužnosti glavnih urednika HTV-a i Hrvatskog radija Gordana Mrđen i Duško Radić predstavili su programske sheme HTV-a i HR-a za iduću godinu. Mrđen je kao projekte koji će se realizirati navela natjecanje amaterskih zborova "Do posljednjeg zbora", emisiju o uvažavanju različitosti "Znaš li tko si?" te emisiju o poduzetništvu i inovacijama "Hrvatski zmajevi".

Zbog nedostatka novca, najavila je ukidanje emisija "Globalno sijelo", "Peti dan", "To je Europa", "Paralele", "Oko globusa", "Euromagazin" te "Animatik", što je izazvalo nezadovoljstvo većine članova Programskog vijeća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prilog o vukovaru, hrt, programsko vijećče