A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-sud-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

ODLUKA USTAVNOG SUDA Goran Suić: Ivo Sanader 12. prosinca izlazi na slobodu! | Politika+
Hrvatska

PRIHVAĆENA ŽALBA: ODLUKA USTAVNOG SUDA Goran Suić: Ivo Sanader 12. prosinca izlazi na slobodu!

Sud može odredi dodatne mjere osiguranja poput kućnog pritvora ili oduzimanja putovnice

FOTO: Ivo Sanader
Piše: Ivan Klarić

Ivo Sanader 12. prosinca izlazi na slobodu! Tu nam je informaciju potvrdio Sanaderov odvjetnik Goran Suić.

 

GORAN SUIĆ:  Dakle, usvaja se naša žalba na odluku o pritvoru i, kako saznajem, 12. prosinca će se raspravljati o našim jamstvima za puštanje na slobodu. Očekujemo da će tog dana gospodin Sanader biti na slobodi.

- Pismenu odluku nisam dobio, ali sam neslužbenim kanalima saznao da je Ustavni sud donio odluku o ukidanju pritvora gospodinu Ivi Sanaderu, rekao nam je Goran Suić i dodao.

 

- Dakle, usvaja se naša žalba na odluku o pritvoru i, kako saznajem, do 12. prosinca će se raspravljati o našim jamstvima za puštanje na slobodu. Očekujemo da će tog dana gospodin Sanader biti na slobodi, rekao nam je odvjetnik bivšeg premijera Goran Suić.

 

Kako nam je istaknuo Suić, sada je na istražnom  sucu da odluku Ustavnog suda provede u djelo, te eventualno odredi dodatne mjere osiguranja poput kućnog pritvora ili oduzimanja putovnice Sanaderu.

 

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, koji je ujedno i sudac istrage u slučaju Fimi medija zbog kojega je Sanaderu posljednji put produljen istražni zatvor, za Hinu je kazao da je odluka Ustavnog suda danas zaprimljena na Županijskom sudu.

 

No s obzirom na to da odluku nije vidio, nije ju želio komentirati kao ni govoriti zbog čega je Ustavni sud ukinio njegovu odluku da se Sanaderu produlji istražni zatvor.

Dodao je da će po nalogu Ustavnog suda o Sanaderovom istražnom zatvoru ponovno odlučivati u idućih nekoliko dana.

Prije nego što Sanader bude pušten na slobodu, njegovi odvjetnici moraju položiti jamčevinu. Sanader je, podsjećamo, sudu ponudio čak 12,4 milijuna kuna jamčevine. Zalog su bili kuća Luke Bebića u Zagrebu, trećina kuće Mirjane Sanader u Zagrebu te stanovi Marija Zubovića u Splitu i Jerka Rošina u Zagrebu.


Ustavni sud ovom odlukom uvažio je drugu žalbu na odluku o pritvoru koju su podnijeli Sanaderovi odvjetnici. Prvu žalbu Sanaderovog odvjetničkog tima Ustavni je sud odbio. Županijski sud u Zagrebu Sanaderu je, podsjećamo, jednomjesečni pritvor odredio nakon njegova izručenja Hrvatskoj, a sredinom listopada mu je pritvor produžen za dodatna dva mjeseca.

Istražni sudac Krešimir Devčić odlučio je da Sanader mora ostati u pritvoru zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ustavni sud očito je zaključio da se ne radi o osnovanim razlozima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pritvor, ustavni sud, goran suić, IVO SANADER