A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zeljko%20sacic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sačić: Sutra prosvjed protiv potpisivanja ugovora s EU-om | Politika+
Hrvatska

NAJAVA: Sačić: Sutra prosvjed protiv potpisivanja ugovora s EU-om

'HSP smatram glavnim krivcem za poraz desne opcije na nedavnim parlamentarnim izborima jer ta stranka nije željela surađivati ili koalirati sa sličnim strankama prije izbora.'

FOTO: Željko Sačić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik stranke Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić najavio je danas prosvjedni skup protiv potpisivanja pristupnog ugovora s Europskom unijom pod nazivom "Ne dajmo Hrvatsku" te je pozvao građane da sutra u 17 sati na Trgu bana Jelačića iskažu svoje protivljenje ulasku Hrvatske u EU.

Sačić je na konferenciji za novinare rekao da taj skup organizira još nekoliko izvanparlamentarnih stranaka i udruga, a dio njih bio je i na današnjoj konferenciji za novinare. Sve su pripreme za skup završene i dobivene su sve potrebne dozvole, rekao je Sačić te istaknuo da je tema sutrašnjeg prosvjeda protivljenje potpisivanju pristupnog ugovora s Europskom unijom. Pozvao je predsjednicu vlade Jadranku Kosor i predsjednika Republike Ivu Josipovića da to nikako ne čine jer će, rekao je, time zapečatiti slobodu i neovisnost Hrvatske.

Ako to učine, oni će ući u povijest kao najveći izdajnici nacionalnih interesa, dodao je. Ocijenio je da je Europska unija centralizirana i autoritarna tvorevina u kojoj "dominiraju Francuska i Njemačka kao centri moći" te da će u takvoj zajednici Hrvatska izgubiti identitet.

 

Milovan Šibl iz stranke Jedino Hrvatska složio se sa Sačićevim tvrdnjama te je rekao da je potpisivanje pristupnog ugovora s EU-om "završni čin veleizdaje, koja traje već deset godina, hrvatske države izborene u Domovinskom ratu" i da je riječ o podčinjavanju centrima moću u Uniji. Dodao je da hrvatskom narodu prosperitet može osigurati samo nacionalna država.


Sutrašnji skup poduprli su i Nezavisni demokrati i Demokratska stranka žena, a, kako je najavljeno, na skupu će govoriti i predstavnici nekih drugih pokreta i stranaka koje se protive ulasku Hrvatske u EU.

Na novinarsko pitanje jesu li kontaktirali i s Hrvatskom strankom prava, koja je također javno iskazala nezadovoljstvo ulaskom Hrvatske u EU, Sačić je odgovorio kako nisu te da HSP smatra glavnim krivcem za poraz desne opcije na nedavnim parlamentarnim izborima jer, dodao je, ta stranka nije željela surađivati ili koalirati sa sličnim strankama prije izbora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp, abh, eu, željko sačić