A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hnk%20split.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Premijera drame 'Kaćuše' u subotu u splitskom kazalištu na Sceni 55 | Politika+
Kultura

DRAMA: Premijera drame 'Kaćuše' u subotu u splitskom kazalištu na Sceni 55

Drama je smještena u budućnost, u 2030. godinu, u bivši muzej na obali Dunava u kojemu žive tri sestre koje se, rano ostavši bez roditelja, kroz život probijaju same.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Drama suvremenog osječkog dramatičara Davora Špišića "Kaćuše" u režiji Marice Grgurinović premijerno će biti izvedena ove subote u splitskom kazalištu na Sceni 55.

Drama je smještena u budućnost, u 2030. godinu, u bivši muzej na obali Dunava u kojemu žive tri sestre koje se, rano ostavši bez roditelja, kroz život probijaju same.

Kako je kazala ravnateljica drame HNK Dubravka Lampalov, "Kaćuše" su ženski projekt na ženskom dramskom pismu koje su u prvoj verziji napisane 2002. godine, a prerađene šest godina poslije kada je i bila praizvedba u Vinkovcima.

Predstava je to, rekla je danas redateljica Marica Grgurinović, o apokaliptičnoj budućnosti koja je toliko blizu da nam se čini kao da je živimo upravo sada. "Smještena je u kulturnu instituciju koja više ne postoji, koja je ukinuta, koja je dobila drugu svrhu i postala igralište moći. Sestre Makarov tu su izgradile dom, a uskoro se kod njih pojavljuje i četvrta sestra", kazala je Grgurinović.

Kaćuše, dodala je, "raščlanjuju čovjeka u današnjem svijetu i to na groteksan način aludirajući da će sutra biti bolje".

U predstavi glume Ksenija Prohaska, Tajana Jovanović, Jelena Posavec Tušek i Vanda Boban, scenografkinja je Vesna Režić, kostimograf Mario Leko, a autor glazbe Mate Matišić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SPLITSKO KAZALIŠTE, DRAMA, KAZALIŠTE