Kultura

ULAZNICE: TKO SU DOBITNICI Vodimo vas na Moneyball: Brad Pitt u Igri pobjednika

Continental film i PolitikaPlus 5 čitatelja nagrađuju s po dvije ulaznice za ovaj filmski hit.

Piše: PolitikaPlus

 

U hrvatska kina dolazi posljednja filmska poslastica s Bradom Pittom u glavnoj ulozi. Riječ je o filmu „Igra pobjednika“ (Moneyball) kojeg je režirao Bennett Miller (Capote), a scenarij za film napisali Steven Zaillian (Schindlerova lista) i Aaron Sorkin (Društvena mreža). Pored Brada Pitta u filmu su glavne uloge ostvarili Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman i Robin Wright.

Continental film i PolitikaPlus 5 čitatelja nagrađuju s po dvije ulaznice za ovaj filmski hit koji je u SAD-u je do danas zaradio preko 70 milijuna dolara i jedan je od kritički najhvaljenijih filmova godine. 15. prosinca ove godine objavljuju se nominacije za prestižnu filmsku nagradu Zlatni globus, a mnogi spominju kao jednog od najvećih favorita upravo Brada Pitta za ulogu Billyja Beanea.

Sve što trebate napraviti je točan odgovor na nagradno pitanje
do srijede, 7.12. u 16 sati poslati na adresu [email protected], i pri tom ne zaboraviti napisati svoje ime, adresu, adresu e-pošte i broj mobitela/telefona.

Koliko je Oscara ili nominacija za Oscara do sada ukupno osvojio Brad Pitt?

... A karte su osvojili :

Elizabeta Grabar
, Čavle, Matija Hunjak, Križevci, Nelica Jakišić Živaljić, Split, Jaka Primorac, Zagreb, Iva Janošić, Zagreb.

Želimo vam ugodnu filmsku večer!


Film „Igra pobjednika“ u hrvatska kina stiže 8. prosinca!


Billy Beane (Pitt) bivši je igrač bejzbola koji je imao potreban talent i veliki potencijal da postane jedan od najboljih igrača svojeg doba. Nažalost, zbog spleta okolnosti to se nije dogodilo pa se Billy nakon završetka karijere bacio u menadžerske vode. Kao generalni menadžer tima Oakland Athletics (iz Kalifornije) Billy će pokušati ne samo promijeniti igru svoje momčadi nabolje, već promijeniti kompletnu igru bejzbola.

Pripremajući se za sezonu 2002., Billy se suočava s tužnom situacijom: njegova momčad ponovno je izgubila svoju veliku zvijezdu (kupio ju je veliki klub koji je nudio ogromne premije) pa ponovno dolazi do rekonstrukcije tima i rezanja budžeta. Ubrzo upoznaje Petera Branda (Hill), pametnog matematičara i ekonomista s Yalea kojeg zapošljava kao svojeg asistenta. Oboružani tek kompjuterskim statističkim analizama koje ostali menadžeri totalno ignoriraju njih dvojica pokušat će svoju teoriju provesti u djelo na terenu. I tako će u Oakland Athletics doći stari, čudni, ozlijeđeni ili komplicirani igrači što se nikako neće svidjeti treneru tima (Hoffman), ali niti ostalim suigračima...

;

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FILM, MONEYBALL, IGRA POBJEDNIKA