A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/HarryMorgan-pukovnik%20mash.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Preminuo pukovnik Sherman iz serije 'M.A.S.H.' | Politika+
Kultura

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo pukovnik Sherman iz serije 'M.A.S.H.'

Harry Morgan u svojoj dugoj glumačkoj karijeri, ostao je zapamćen po ulozi pukovnika iz M.A.S.H.

Piše: PolitikaPlus

U 96. godini života preminuo je glumac Harry Morgan poznat po ulozi zapovjednika Pottera u seriji 'M.A.S.H.'

 

U seriji M.A.S.H. prvi se put pojavio 1974. a njegov je nastup toliko impresionirao producente da su posebno za njega stvorili lik pukovnika Shermana Portera, koji je počeo tumačiti od 1975. godine.

Odigrao je više od stotinu uloga u svojoj dugoj glumačkoj karijeri, ipak je ostao je zapamćen po ulozi Shermana T. Pottera, simpatičnog zapovjednika vojne bolnice za koju je dobio i Emmy.

 

U seriji M.A.S.H. prvi se put pojavio 1974. a njegov je nastup toliko impresionirao producente da su posebno za njega stvorili lik pukovnika Shermana Portera, koji je počeo tumačiti od 1975. godine.Glumačku je karijeru započeo pod svojim pravim imenom Harry Bratbsburg, a 1937. se priključio uglednoj kazališnoj družini Group Theatre gdje je surađivao s velikanima kao što su Elia Kazan, Lee J. Cobb i Karl Malden. Pedesetih je surađivao s redateljem Anthonyjem Mannom, a glumio je i uz legende velikog platna poput Garyja Coopera, Grace Kelly, Jamesa Stewarta, Johna Waynea, Henryja Fondu i druge.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAD, Harry Morgan, m.a.s.h., film