A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/antologija%20predstava.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Izraelska predstava 'Antologija' u ZKM-u | Politika+
Kultura

GOSTOVANJE : Izraelska predstava 'Antologija' u ZKM-u

Predstava "Antologija" već trideset godina gostuje diljem Europe, a 14. prosinca dolazi i u ZKM.

FOTO: Acco kazališni centar
Piše: PolitikaPlus/Hina

U Zagrebačkom kazalištu mladih 14. prosinca gostuje predstava izraelskog Kazališnog centra Acco po nazivu "Antologija". Priča je to o Zelmi Greenwald koja je preživjela holokaust i o klaviru koji joj je u tome pomogao.

 

Zelma, sjedeći za klavirom okružena publikom, priča o životu i svojim sjećanjima, a tekst izvedbe nikada nije posve jednak. Publika sjedi oko klavira, pozvana je da popije čašicu konjaka i pridruži se glumici na njenom asocijativnom glazbenom putovanju kroz krhotine svijesti.

Predstava je pomalo neobična- glavni lik, Zelma, sjedeći za klavirom okružena publikom, priča o životu i svojim sjećanjima, a tekst izvedbe nikada nije posve jednak. Publika sjedi oko klavira, pozvana je da popije čašicu konjaka i pridruži se glumici na njenom asocijativnom glazbenom putovanju kroz krhotine svijesti.Glasovir je Zelmin bliski prijatelj koji je prati cijeli život i na neki način predstavlja ispriku i podlogu za priču o svemu što je zanima: o umjetnosti, značenju života, religiji, metafizici, obrazovanju, potrazi za duhovnim te starosti i smrti.Autori su "Antologije", predstave praizvedene u kolovozu 1997., Moni Josef i Smadar Yaaron, koja igra ulogu bezvremenskog tragikomičnog lika Zelme. Smadar je za tu ulogu dobila brojne nagrade u Izraelu i Europi, a predstava već više od 30 godina gostuje po kazalištima diljem Europe. U Izraelu je "Antologija" postala legendarna u svijetu avantgardnog kazališta.Kazališni centar Acco utemeljen je 1985. u Accu u Izraelu. Centar ima vlastiti profesionalni glumački ansambl koji gostuje diljem svijeta. U Zagrebu predstava gostuje u organizaciji Izraelskog veleposlanstva u RH te ZKM-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izraelska predstava, acco, antologija, izraelsko veleposlanstvo