A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/christine-lagarde-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

MMF pozdravlja odluke summita EU o jačanju fiskalne discipline | Politika+
Mojbiz

EUROPA: MMF pozdravlja odluke summita EU o jačanju fiskalne discipline

"Cijenim to iskazivanje osobina vođe kod Europe i nadam se da će svoju zadaću obaviti i drugi"

FOTO: Christine Lagarde
Piše: P/H

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde izrazila je u petak u pisanoj izjavi zadovoljstvo odlukama europskih čelnika na summitu EU, ocijenivši da su one "važan doprinos borbi s krizom s kojom je suočena eurozona i jačanju svjetskog gospodarskog oporavka".

"Cijenim to iskazivanje osobina vođe kod Europe i nadam se da će svoju zadaću obaviti i drugi"

Lagarde je osobito istaknula napredak u trima ključnim područjima. Kao prvi je spomenula postignuti dogovor o jačanju fiskalne discipline i jačanju koordinacije gospodarske politike u eurozoni.

Na drugo je mjesto stavila odluku o ubrzavanju provedbe sporazuma o Mehanizmu za europsku stabilnost (ESM), koji će pomoći u učvršćivanju brane protiv prelijevanja krize.

Treća, najvažnija, odluka za Lagarde je obveza koju su europske zemlje preuzele u davanju dodatnih sredstava MMF-u u visini do 200 milijardi dolara, jer će ta sredstva MMF-u, po riječima njegove direktorice, osnažiti njegove sposobnosti u ispunjavanju obveza potpore zemljama članicama diljem svijeta, što je osobito važno u uvjetima usporavanja gospodarskog rasta i napetosti na financijskim tržištima.

"Cijenim to iskazivanje osobina vođe kod Europe i nadam se da će svoju zadaću obaviti i drugi", poručila je Lagarde u pisanoj izjavi koju je objavio MMF.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

christine lagarde, mmf