A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-mirogoj-122.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bebić sam nakon čelnika HDZ-a zapalio svijeću na grobu Franje Tuđmana | Politika+
Hrvatska

12. OBLJETNICA: Bebić sam nakon čelnika HDZ-a zapalio svijeću na grobu Franje Tuđmana

Zašto nije bio s čelnicima stranke: Možda su me zaboravili pozvati.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Vlade Jadranka Kosor s vodstvom HDZ-a položila je vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoju, u povodu 12. obljetnice njegove smrti, a odvojeno vijenac na Tuđmanov grob položio i predsjednik Sabora Luka Bebić.

Kosor je u nazočnosti stranačkog vrha, sinjskih alkara, predstavnika udruga iz Domovinskog rata te brojnih članova stranke iz Hrvatske i BiH položila vijenac i zapalila svijeće.

Zašto nije bio s čelnicima stranke: Možda su me zaboravili pozvati.

Predsjednica HDZ-a nije željela davati nikakve izjave novinarima već se samo zadržala u kraćem razgovoru s članovima i simpatizerima stranke koji su bili kod groba prvog hrvatskog predsjednika.

Nedugo zatim vijenac je položio i predsjednik Sabora Luka Bebić koji je izjavio da ga s Franjom Tuđmanom vezuje dogododišnje prijateljstvo i da se došao pokloniti na njegov grob i prisjetiti se dana "njegovog nadahnutog vodstva s kojim smo postigli državnu neovisnost i obranili zemlju. Podsjetio je da je Franjo Tuđman još početkom 1989. godine u programu HDZ-a isticao da Hrvatska treba postati članica Europske unije, odnosno tadašnje Europske zajednice.

Na novinarsko pitanje zašto nije s ostalim stranačkim čelnicima došao odati počast Tuđmanu odgovorio je kratko da su ga "možda zaboravili pozvati", a na potpitanje ljuti li ga to, kratko je odgovorio s "ne".

"To je pitanje razumijevanja, pijeteta, demokracije i podnošenja nekih loših posljedica i suočavanja s njima. Ovo je dan kada ne treba biti u planu različitost ovog ili onog mišljenja", rekao je Bebić podsjetivši da je suradnik Franje Tuđmana od 1989. a da su se upoznali 1971. na otkrivanju spomenika Stjepanu Radiću u Metkoviću.

Upitan ima li njegovo nepozivanje veze s njegovim prijateljstvom s Ivom Sanaderom, Bebić je rekao da ne zna i da je po statutu stranke član predsjedništva HDZ-a dok je predsjednik hrvatskog Sabora.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, luka bebić, franjo tuđman, hdz