A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/croatia-osiguranje-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čačićev Coning dva dana uoči izbora od CO dobio kredit od 4 milijuna kuna | Politika+
Hrvatska

DRŽAVNA PODUZEĆA: Čačićev Coning dva dana uoči izbora od CO dobio kredit od 4 milijuna kuna

Navodno je jedina osnova po kojoj je Coning dobio kredit navodno bilo dodvoravanje novoj vlasti.

Piše: PolitikaPlus

Varaždinski Coning, u kojem je jedan od osnivača bio budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, dva dana uoči izbora dobio je od Croatije osiguranja četiri milijuna kuna kredita iako je tvrtka u dugovima i navodno je zadnjih šest mjeseci bila u blokadi, piše Večernji list.

Navodno je jedina osnova po kojoj je Coning dobio kredit navodno bilo dodvoravanje novoj vlasti.

Kako navode 'izvori bliski Croatiji osiguranju', Coning je dobio kredit uz povlaštenu kamatu od sedam posto, uobičajena je 10. Sporno je to što Coning, kažu naši izvori, navodno nije imao uvjeta za kredit zbog blokade i dugova te je ocijenjen kao tvrtka visokog rizika. Nijedna druga tvrtka s takvom financijskom situacijom, uvjeravaju izvori, ne bi imala šanse dobiti kredit.


Kako navodi Večernjak, upućeni u zbivanja u Croatiji osiguranju kažu kako je jedina osnova po kojoj je Coning dobio kredit navodno bilo dodvoravanje novoj vlasti, odnosno šefu HNS-a koji preuzima funkciju potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva. Nije zanemarivo ni to da bi u podjeli fotelja među koalicijskim partnerima u Kukurikuu, HNS-u možda pripala i Croatia osiguranje.


U

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

večernji list, HNS, radimir čačić, KREDITI