A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/amy-winehouse-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Postumni album Amy Winehouse na vrhu top-lista | Politika+
Scena

CIJEĐENJE SLAVE: Postumni album Amy Winehouse na vrhu top-lista

Na albumu "Lioness: Hidden Treasures" nalazi se 12 pjesama i alternativnih verzija nekih Amynih pjesama.

Piše: PolitikaPlus

Četiri mjeseca nakon tragične smrti Amy Winehouse, njezin postumno objavljeni album na vrhu je top-lista u Velikoj Britaniji. Na albumu "Lioness: Hidden Treasures" nalazi se 12 pjesama i alternativnih verzija nekih Amynih pjesama.

"Očekivali smo i da album odmah stigne na vrh top-ljestvica, no ovakvoj prodaji uistinu se nismo nadali. To je znak da je Amyna glazba i dalje prirasla srcu njezinih mnogobrojnih obožavatelja"

Dugogodišinji producenti talentirane i prerano preminule pjevačice, Salaam Remi i Mark Ronson uložili su puno vremena preslušavajući Amyne stare snimke, nakon čega su od njih napravili kompilaciju. Među pjesmama na albumu je i "Body and Soul", duet što ga je pjevačica snimila s legandarnim Tonyjem Benettom, ujedno i njezina posljednja snimljena pjesma, prenosi CNN.

Glasnogovornik izdavačke glazbene kuće HMV Gennaro Castaldo veli da su Amyni fanovi s nestrpljenjem očekivali izlazak albuma.

"Očekivali smo i da album odmah stigne na vrh top-ljestvica, no ovakvoj prodaji uistinu se nismo nadali. To je znak da je Amyna glazba i dalje prirasla srcu njezinih mnogobrojnih obožavatelja", kazao je. Jednak uspjeh postigli su i postumno izdani albumi zvijezda poput Michaela Jacksona, Franka Sinatre i Eve Cassidy.

Premda biste pomislili da je to samo još jedan način da se iscijedi još koja novčanica više od umjetnika kojega nema više, Paul Stokes, zamjenik urednika glazbenog časopisa Q kaže da postumno objavljivanje albuma bilo kojeg izvođača predstavlja određeni rizik za izdavača, no istodobno može omogućiti nov uvid u umjetnikov talent s obzirom na to da se često radi o najboljim i najkvalitetnijim verzijama pjesama koje oni ostave za sobom.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

amy winehouse, mark ronson, paul stokes