A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/MERLIN%20KONCERT.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ganuti Dino Merlin pustio suzu nakon priče o samohranoj majci | Politika+
Scena

UOČI ARENE: Ganuti Dino Merlin pustio suzu nakon priče o samohranoj majci

'Ovo je prekrasna noć, najljepša u ovoj godini. Tako se lijepo osjećam, kao da letim, rekao je sinoć Dino Merlin u eteru Narodnog radija.

Piše: PolitikaPlus

Uoči svog zagrebačkog koncerta u Areni popularni bosanski pjevač otkriva bolne detalje mladosti i dječaštva

'Ovo je prekrasna noć, najljepša u ovoj godini. Tako se lijepo osjećam, kao da letim', rekao je sinoć Dino Merlin u eteru Narodnog radija.

 

Gostujući u 'Glazbenom showu Dalibora Petka', Dini je suze na oči izmamila priča o samohranoj majci s petero djece, kojoj su snagu kroz život dale Merlinove pjesme. O hrabroj gospođi Katici, dirljivo pismo napisala je njena kćerka Marija. 'Opisala je i jedan dio mog života. Zbilja me dirnula, jer to je i moja životna priča. Kad sam imao sedam godina i moji su se roditelji rastali, a sestra i ja ostali smo sami s majkom. Htio bih upoznati slušateljicu Mariju', rekao je Dino, a u tom se trenutku na vratima studija ona i pojavila.s petero djece.

 

 

 

Pali su zagrljaji, a suze nitko nije skrivao. 'Jako sam potresen, dajte da se malo saberem', rekao je bosanski kantautor odlučivši telefonom iznenaditi požrtvovnu majku Katicu, kojoj će na koncertu u Areni Zagreb, 22. prosinca posvetiti pjesmu 'Da je tuga snijeg'.

 

Voditelj Petko Dini je sinoć ispunio još jednu želju. Upoznao ga je s kantautorom Nenom Belanom. 'Zajedno smo počeli, ne poznajemo se, ali jako bih ga volio upoznati, jer je napisao Vino noći, jednu od najljepših pjesama', izgovarao je Merlin, kad mu se u studio ušetao Neno Belan. Dogovorena je i buduća suradnja dvoje kantautora.

 

Merlina je iznenadila i Ivana Banfić, a društvo je otkrilo kako su album na kojem se nalazi i pjesma Godinama, snimili u stanu od 60 kvadrata, u studiju u koji je jedva stalo dvoje ljudi, a cd je prodan u milijun primjeraka.

 

Merlin je otkrio da više ne bi išao na Euroviziju i da Hrvatima ne zamjera što su mu tada dali 'samo' 7 bodova. Čitanje knjiga mu je bijeg od realnosti, volio bi duet s Gibonnijem, fetiš su mu cipele, a krizu srednjih godina nije osjetio.

 

To da je skoro poginuo nakon povratka iz Beograda, kaže nije istina, ali je zato priznao da koji put zaplače na romantične filmove. Uoči svakog koncerta ima tremu, a osobito pred koncert u Zagrebu s kojim će zaključiti trogodišnju uspješnu turneju albuma 'Ispočetka', koju je vidjelo više od 300 tisuća ljudi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NARODNI RADIO, DALIBOR PETAK, DINO MERLIN