A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-602.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Kredit Coningu pokazuje kako će Kukuriku koalicija vladati | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: Jadranka Kosor: Kredit Coningu pokazuje kako će Kukuriku koalicija vladati

'Dakle, prema dvostrukim mjerilima - jedna trebaju vrijediti za njih, druga za sve ostale. To je dakako politički skandal.'

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica HDZ-a i vlade Jadranka Kosor rekla je danas da to što je Coning, čiji je osnivač predsjednik HNS-a Radimir Čačić, dobio kredit od Croatia osiguranja dva dana prije parlamentarnih izbora, pokazuje da će Kukuriku koalicija vladati primjenjujući dvostruka mjerila, ocijenivši to političkim skandalom.

 

DEMANTI
<< Ankica Mamić: Radimir Čačić još od 2000. nema veze s Coningom 

 

DRŽAVNA PODUZEĆA
<< Čačićev Coning dva dana uoči izbora od CO dobio kredit od 4 milijuna kuna


"Svakako se radi o potvrdi o načinu na koji Kukuriku koalicija misli vladati Hrvatskom. Dakle, prema dvostrukim mjerilima - jedna trebaju vrijediti za njih, druga za sve ostale. To je dakako politički skandal", rekla je Kosor za Novu TV, napominjući kako očekuje očitovanje Croatia osiguranja.

Mediji su objavili da je varaždinska tvrtka Coning, čiji je Čačić jedan od osnivača, dva dana prije parlamentarnih izbora od Croatia osiguranja dobila kredit od 4 milijuna kuna uz povoljnu kamatu, iako je tvrtka u dugovima.

Čačićeva predstavnica za odnose s javnošću Ankica Mamić rekla je danas da Radimir Čačić od 2000. godine nema vlasničke veze s Coningom jer je tad svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured, te da nikad nije bio većinski vlasnik. Croatia osiguranje kao jamstvo za taj kredit dobilo je jamstvo banke temeljem založnog prava na Coningovom hotelu u Trakošćanu, kazala je. U Coningu ističu da u trenutku dobivanja kredita tvrtka nije bila u blokadi.

U Croatia osiguranju navode da ne mogu komentirati detalje poslovnih odnosa s partnerima, no istaknuli su da je u tom kao i u svim drugim slučajevima Croatia osiguranje poštovalo propise, proceduru i osiguranje povrata plasiranih sredstava, koji su osigurani bankovnom garancijom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

coning, radimir čačić, jadranka kosor