A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/damir-krsticevic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Damir Krstičević odustao od Sabora i vratio mandat HDZ-u! | Politika+
Hrvatska

NEZADOVOLJAN ILI?: Damir Krstičević odustao od Sabora i vratio mandat HDZ-u!

Odustajem od Sabora ali ostajem u HDZ-u, rekao je Krstičević.

FOTO: Damir Krstičević
Piše: Ivan Klarić

General Hrvatske vojske u mirovini, Damir Krstičević odustao je od svog saborskog mandata. Naime, Krstičević, koji je kao drugi na listi HDZ-a i HGS-a u Desetoj izbornoj jedinici ušao u Sabor, u utorak navečer objavio je da vraća mandat HDZ-u!

 

Bivši general bio je jedna od glavnih zvijezda na predizbornim skupovima u južnoj Dalmaciji, privlačio je glasove 'istinskih HDZ-ovaca' i branitelja - pa čak i onih kojima suradnja s Kerumom nije bila po volji.

'NEMA SUKOBA'
<< Bačić: Unutarstranački izbori u HDZ-u počinju u idućih mjesec i pol 

 

Dogodilo se to na sastanku splitskog HDZ-a, gdje je glavni tajnik stranke Branko Bačić članstvu pokušao opravdati loš izborni rezultat i neobičnu koaliciju sa Željkom Kerumom.

 

- Zamrznuo sam svoj zastupnički mandat u Hrvatskom saboru i o toj sam odluci upoznao nazočne na večerašnjem sastanku u županijskom splitsko-dalmatinskom HDZ-u kojem je nazočio i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, izjavio je večeras za Hinu general Krstičević.

- Ja sam se angažirao u predizbornoj kampanji kao kandidat HDZ-a kako bih pomogao stranci u teškoj situaciji u kojoj se ona našla. Pomogao sam onoliko kolike su bile moje mogućnosti, a sada se vraćam poslu u tvrtki koji sam radio prije predizborne kampanje, rekao je Krstičević. Ističe kako njegovo odustajanje od zastupničkog mandata u Saboru "nije nikakav problem niti treba praviti problem".

Istaknuo je kako je o svojoj odluci prije nekoliko dana izvjestio i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor.

- Predsjednica Kosor mi je rekla kako bi voljela da kao HDZ-ov zastupnik djelujem u Hrvatskom saboru ali da razumije moju odluku o odustajanju od zastupničkog mandata", kazao je general Krstičević.

 

Bivši general bio je jedna od glavnih zvijezda na predizbornim skupovima u južnoj Dalmaciji, privlačio je glasove 'istinskih HDZ-ovaca' i branitelja - pa čak i onih kojima suradnja s Kerumom nije bila po volji.

 

Njegovo odustajanje moglo bi se tumačiti kao još jedan dokaz bitke unutar HDZ-a, ali možda se Krstičević zbilja želi baviti svojim vrlo unosnim biznisom. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRANKO BAČIĆ, DAMIR KRSTIČEVIĆ, HDZ