A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-400.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sindikat: Jadranka Kosor obećala isplatu božićnica od 1250 kuna | Politika+
Mojbiz

OBEĆANJE: Sindikat: Jadranka Kosor obećala isplatu božićnica od 1250 kuna

Premijerka na odlasku Jadranka Kosor obećala je da će svim državnim i javnim službenicima biti isplaćene božićnice u iznosu od 1250 kuna.

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijerka na odlasku Jadranka Kosor obećala je da će svim državnim i javnim službenicima biti isplaćene božićnice u iznosu od 1250 kuna, kako je zajamčeno kolektivnim ugovorima, izvijestio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske.

Oko 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama idućih će dana primiti božićnice u visini polovice neoporezivog iznosa, odnosno u iznosu od 1250 kuna, kao što je utvrđeno Kolektivnim ugovorom za državne službe i Temeljnim kolektivnim ugovorom za javne službe, rekao je Hini predsjednik sindikata Boris Pleša.

Kosor je to obećala Pleši na jučerašnjem sastanku na kojem su raščišćene dvojbe oko isplate božićnica, koje su se pojavile nakon što su zaposlenima u zdravstvu isplaćene božićnice u dogovorenom iznosu, dok je drugima neformalno ponuđena isplata polovice te svote, odnosno 625 kuna.

Država je tim potezom navodno željela uštedjeti oko 97 milijuna kuna, no kako će sve božićnice ipak biti isplaćene u punom iznosu, za tu će namjenu potrošiti oko 300 milijuna kuna.

Sindikati čiji bi članovi bili oštećeni isplatom polovice dogovorene svote najavili su da će zbog toga tužiti državu, što bi je u konačnici stajalo znatno više jer bi uz puni iznos božićnica morala platiti i troškove suđenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

državni i javni zaposlenici, jadranka kosor, božićnice, sindikati