A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/NOVINE.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SUKOB KOLUMNISTA ŠOLA: Bešker je falsifikator! BEŠKER: Gospodin Šola laže! | Politika+
Hrvatska

PREPUCAVANJA: SUKOB KOLUMNISTA ŠOLA: Bešker je falsifikator! BEŠKER: Gospodin Šola laže!

Šola: Bešker je dao krivotvoriti svoju osobnu, na koju su prilijepili sliku generala Gotovine.

Piše: Ilijana Grgić

Kad se dva 'oštra pera' sukobe, onda iskre lete na sve strane. Takav je slučaj u najnovijem prepucavanju na relaciji Ivica Šola (Glas Slavonije ) i Inoslav Bešker (Jutarnji list). U svojoj kolumni Šola je žestoko napao Inoslava Beškera.

 

ŠOLA: Ja stojim iza još uvijek iza toga što sam objavio,  ne bih bez veze istupao u javnosti, a o svemu sam više puta upozorio HND.

'Inoslav Bešker dao je krivotvoriti jedan službeni dokument, svoju osobnu talijansku iskaznicu, na koju su prilijepili sliku generala Gotovine te dodali njegovo ime i prezime. Ova sramotna rabota Ine Beškera koji je svjesno sudjelovao u laži i krivotvorenju službenog dokumenta te u obmanjivanju javnosti diletantski je napravljena, jer su zaboravili izbrisati Beškerov potpis s iste iskaznice, te je Beškerov falsifikat provaljen i dostupan. Premda su ga neke kolege upozoravale da čini glupost zbog koje bi mogao kazneno odgovarati, Bešker je odgovorio da ga boli neka stvar ', stoji između ostalog u kolumni.

 

- Ja stojim iza još uvijek iza toga što sam objavio, istaknuo je Ivica Šola, koji ističe kako o svemu ima dokaze.

 

- Ja ne bih bez veze istupao u javnosti, a o svemu sam više puta upozorio HND , ali od njih nije bilo nikakve reakcije.

 

BEŠKER: Ja inače ne znam je li išta toga na što se on pozva objavljenjo, ali ja nisam slao ništa osim teksta. Gospodin Šola laže, ja nisam učinio ništa od toga .Što se tiče 'sramotne rabote ' na koju se poziva kolega Šola, moramo i njega razumjeti, jer njegova je u zatvoru u Bosni.

 - To su gluposti, ja to nisam napravio. A ako kolega Šola ima dokaze, neka ih objavi, za PolitikuPlus komentirao je sam prozvani Inoslav Bešker.

 

- Ja inače ne znam je li išta toga na što se on poziva objavljenjo, ali ja nisam slao ništa osim teksta. Gospodin Šola laže, ja nisam učinio ništa od toga... Što se tiče 'sramotne rabote ' na koju se poziva kolega Šola, moramo i njega razumjeti, jer njegova je u zatvoru u Bosni, pa mu nije lako, kaže Bešker.

 

U tekstu Šola dotiče i priče iz 1994. godine prema kojima je navodno u  'svom iskazu hrvatskom SZUP-u vezano uz akciju Labrador kada su kontraobavještajci JNA postavili bombu na židovsko groblje i za to optužili “ustašku vlast” u RH, agent KOS-a Radenko Radojčić među novinarima suradnicima istog KOS-a naveo i Beškera, kodnog imena Oliver'. Bešker se na te navode samo nasmijao.

 

- Bilo bi dobro da se već jednom dogovore jesam li bio suradnik UDBE ili KOS-a, rekao je Bešker, a na Šolino ironiziranje da bi mu predsjednik Josipović trebao nagodinu dodijeliti nagradu za “osobit ljudski i profesionalni doprinos borbi za ljudska prava, promicanje pravde i demokracije te otkrivanje istine”, Bešker unaprijed odbacuje sličnu mogućnost.

 

- Da me neko i predloži za odlikovanje, ja ga ne bih prihvatio, jer je previše zločinaca među odlikovanima, o loše bi se osjećao zbog toga, zaključe Bešker.

 

O cijeloj ovoj priči tražili smo i reakciju predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Zdenka Duke, koji kaže kako Šolin komentar nije detaljno čitao, te ne vjeruje da bi Bešker takvo nešto napravio.

 

- A što se tiče toga da je Šola na to upozoravao HND, nama nikad tako nešto nije od njega  dolazilo, ističe Duka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

glas slavonije, hnd, zdenko duka, Inoslav Bešker, ivica šola