Zagreb

DAN D: Skupština odlučuje prolazi li ili pada "Bandićev" proračun

O tome će ovisiti i hoće li se grad suočiti s mogućnošću prijevremenih lokalnih izbora

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka Gradska skupština na sutrošnjoj  sjednici odlučivat će prolazi li ili pada gradski proračun za 2012. koji je predložila gradska uprava s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu, ovaj put u drugom čitanju i s amandmanima gradskih zastupnika. O tome će ovisiti i hoće li se grad suočiti s mogućnošću prijevremenih lokalnih izbora.

 

Bandić je uoči skupštinske sjednice i naveo kako su u gradskoj upravi nastojali prihvatiti većinu zastupničkih amandmana na proračun za 2012. iz prethodne rasprave predložen u visini od 6,650 milijarda kuna. Među prihvaćenim amandmanima je i povećanje stavke za subvencije ZET-u te stavke za podružnicu Upravljanje športskim objektima.


- Ako se ne prihvati predloženi proračun, zna se procedura, no ne bojim se izbora, poručio je gradonačelnik Bandić uoči skupštinske sjednice i naveo kako su u gradskoj upravi nastojali prihvatiti većinu zastupničkih amandmana na proračun za 2012. iz prethodne rasprave predložen u visini od 6,650 milijarda kuna. Među prihvaćenim amandmanima je i povećanje stavke za subvencije ZET-u te stavke za podružnicu Upravljanje športskim objektima.Na dnevnom redu je i izvješće o stanju gradske imovine za 2010. s obrađenim primjedbama i prijedlozima iznesenim na sjednicama skupštinskih radnih tijela. Tu su i prijedlozi odluka o dodjeli financijskih potpora za programe i projekte udruga i drugih pravnih i fizičkih osoba iz područja promicanja zdravlja i područja branitelja iz Domovinskog rata i njihove obitelji, boraca II. svjetskog rata i civilnih invalida rata te iz područja promicanja ljudskih prava, temeljnih vrijednosti Europske unije, pa zaštite okoliša i održive energetske politike, socijalnog i humanitarnog značenja od interesa za grad Zagreb i t.d.Raspravljat će se i o nekoliko prostorno planskih dokumenata koji su već bili na dnevnom redu skupštinske sjednice, a sada su dorađeni, poput prijedloga odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Muellerova brega i prijedloga zaključka o provedbi projekta gradnje podzemne garaže s trgovačko-uslužnim sadržajima i športskom dvoranom na lokaciji srednjoškolskog igrališta Savska - Kačićeva - Klaićeva - Kršnjavoga po modelu javno-privatnog partnerstva.Na skupštinskoj sjednici je oko 40-ak točaka, među kojima su i izvješće o radu gradskog zavoda za prostorno uređenje za 2010., plan zaštite i spašavanja za područje grada Zagreba, nekoliko točaka o kupnji i prodaji zemljišta te imenovanju ravnatelja gradskih kulturnih ustanova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Zagreb, gradska skupština, grad zagreb, milan bandić