A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/josip-bozanic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Osnovna prva župa posvećena bl. Ivanu Pavlu II | Politika+
Zagreb

JELKOVEC: Osnovna prva župa posvećena bl. Ivanu Pavlu II

Na svečanom euharistijskom slavlju na četvrtu nedjelju Došašća pročitan je i Dekret o osnutku župe.

Piše: PolitikaPlus

Prvu župu u Hrvatskoj posvećenu blaženom papi Ivanu Pavlu II. u zagrebačkom Jelkovcu proglasio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

 


Na svečanom euharistijskom slavlju na četvrtu nedjelju Došašća pročitan je i Dekret o osnutku župe. Nova župa osnovana je odvajanjem od područja Župe Svih Svetih u Sesvetama, a pripada Resničkom dekanatu. Svojeg nebeskog zaštitnika nova župa slavit će 22. listopada, na obljetnicu početka pontifikata blaženog pape Ivana Pavla II.


Granice nove župe bit će: na istoku – Savska cesta u starom naselju Jelkovec s pripadajućim ulicama i odvojcima; na zapadu – ulica Ljudevita Posavskog od Slavonske avenije do Industrijske ceste; na sjeveru – Industrijska cesta od ulice Ljudevita Posavskog do Savske ceste; na jugu – Slavonska avenija od ulice Ljudevita Posavskog do Savske ceste.

 

Župljani Župe blaženog pape Ivana Pavla II. bit će vjernici katolici koji na navedenom području imaju prebivalište ili boravište.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jelkovac