Tehnologija

MEDIJI: Osoba s naslovnice magazina Time je 25-godišnja Sarah Mason

Uslikana je za vrijeme prosvjeda u Los Angelesu, a zapazio ju je fotograf Ted Soqui zahvaljujući žutoj kapi, šalu s natpisom 99% i prkosnom sjaju.

Piše: PolitikaPlus

Lice djevojke s naslovnice magazina Time postalo je simbol prosvjeda koji se se odvijali diljem svijeta. Nakon što je fotografija djevojke objavljena bilo je samo pitanje vremena kada će njezin identitet biti otkriven, piše Daily Mail.

Osoba s naslovne stranice je Sarah Mason (25). Uslikana je za vrijeme prosvjeda u Los Angelesu, a zapazio ju je fotograf Ted Soqui zahvaljujući žutoj kapi, šalu s natpisom 99% i prkosnom sjaju. Ulični umjetnik Shepard Fairley fotografiju je pretvorio u umjetničku naslovnicu i osigurao Sarah slavu diljem svijeta.

Na kraju samog prosvjeda na kojem je djevojka sudjelovala uhićena je jer nije htjela napustiti trg. Zaposlenicu umjetničke galerije fotografirali su na međunarodni dan prosvjeda protiv Wall Streeta, a prosvjedima se pridružila jer se i sama borila s dugovima nakon što je napustila sveučilište u sjevernoj Arizoni.

Za magazin 360 izjavila je kako su prosvjedi pokazali da je činjenica da studenti ulažu u svoje obrazovanje, a kada dođu u 'stvarni svijet' pokaže se da je sve to bezvrijedno.

Uz prosvjednicu u užem izboru za osobu godine magazina Time bili su i Kate Middleton i kongresmen Paul Ryan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OSOBA GODINE, NASLOVNICA, MEDIJI, TIME