A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/snjeg-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zima je tu: 20 centimetara snijega u Lici i Gorskom kotaru | Politika+
Hrvatska

STANJE : Zima je tu: 20 centimetara snijega u Lici i Gorskom kotaru

U Lici i Gorskom kotaru od noćas pada snijeg, na snazi zimski uvjeti na državnim i županijskim cestama, a za sav promet je zatvorena cesta Bjelopolje - Donji Lapac.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Lici i Gorskom kotaru od noćas pada snijeg, koji otežava promet te su na snazi zimski uvjeti na državnim i županijskim cestama, a za sav promet je zatvorena cesta Bjelopolje - Donji Lapac.

Meteorološka postaja u Gospiću izmjerila je jutros u 7 sati 20 centimetara snijega. Jutros je zabilježeno kašnjenje autobusa u mjesnom prometu na području Gospića. Od meteorologa Ante Vukušića doznaje se da snježna mećava u Lici stvara smetove i više od 80 centimetara. Zimska služba 'Lika-cesta' u najvišem je stupnju pripravnosti, a zbog olujne bure promet je zabranjen za prvu i drugi skupinu vozila na Jadranskoj magistrali Senj - Sveta Marija Magdalena.
 I u Gorskom kotaru
snjeg otežava promet, a zbog olujne bure na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice smiju voziti samo osobna vozila. Na dionici autoceste A 7 Orehovica-Sveti Kuzam i na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama.U Gorskom kotaru jutros je u 7 sati
izmjereno najviše snjega 23 centimetra na području Begova Razdolja i Parg-Čabra, a u Delnicama je snježni pokrivač visok 14 cm.
Nešto iza 10 sati snježne pahulje pojavile su se i u Zagrebu.

 

Vjetar i snijeg otežavaju promet

 

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice zbog olujnog vjetra smiju voziti samo osobna vozila, javlja Hrvatski autoklub. Na dionici autoceste A 7 Orehovica-Sveti Kuzam i na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali od Bakra do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).Gust snijeg otežava promet u Lici i Gorskom kotaru. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u: Gorskom kotaru - A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, D3 Stubica (Vrbovsko)- Kupjak- Delnice-Sopač -Gornje Jelenje- Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenje- Oštrovica- Meja, ŽC 5030 Platak- Kamenjak, ŽC5032 Crni Lug- Mrzle Vodice- Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko- Ravna Gora-Kupjak, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC5068 Hreljin- Zlobin- Fužine, ŽC5191 Sopač- Mrkopalj- Tuk te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.U Lici zabrana vriejdi na D1 Grabovac- Korenica- Udbina- Gračac-Palanka, D25 Korenica- Lički Osik- Gospić-Karlobag, D42 Josipdol- Poljanak, D52 Špilnik- Korenica, D217 Grabovac- Ličko Petrovo Selo, D218 Užljebić-Sučević- D1, D504 Ličko Petrovo Selo- Prijeboj, D506 Dobroselo- Mazin, D522 Udbina- Gornja Ploča i na D27 Gračac- Zaton Obrovački.Državna cesta 217 Grabovac- Vaganac i županijska cesta Bjelopolje-Donji Lapac zatvorene su za sav promet. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog prevrtanja teretnog vozila na D 55 Vinkovci-Županja promet teče otežano jednim trakom. 
Zbog izgradnje nadvožnjaka Drvenik zatvorena je dionica autoceste A1 Vrgorac- Ravča, samo u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom Vrgorac-Ravča (D62). Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, a ostali obilazno preko Oroslavja ili Velikog Trgovišća.Dionica D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije otvorena je za sav promet, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je katamaranska linija iz Lastova i Visa za Split, te trajektne Lopar- Valbiska i Prizna-Žigljen. (Hina)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

državna cesta, prometnice, hak, vrijeme