A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/saab-logo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sudu predan zahtjev za stečaj Saaba | Politika+
4kotača

NOVI POTOP: Sudu predan zahtjev za stečaj Saaba

Švedski sud objavio je da je izvršni direktor kompanije u čijem je vlasništvu posrnuli proizvođač automobila Saab podnio zahtjev za objavu njegova stečaja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Okružni sud u Vanersborgu priopćio je da je šef nizozemske grupe Swedish Automobile u ponedjeljak osobno predao zahtjev za stečajem. U priopćenju je Swedish Automobile izvijestio da se odlučio na takav potez nakon što je prethodni vlasnik General Motors (GM) u subotu odbacio sve prijedloge koji su mu bili predstavljeni u sklopu nastojanja da se spasi posrnuli brend.

 

Također su u priopćenju naveli da stajalište GM-a znači da se kineska automobilska kompanija Zhejiang Youngman Lotus povukla iz razgovora o nastavljenom financiranju preustroja te tvrtke.

 

Očekuje se da će sud odobriti zahtjev i u kratkom roku imenovati stečajnog upravitelja za Saab Automobile, naveo je Swedish Automobile u zahtjevu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

švedska, saab, general motors, gm