A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-friscic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Friščić fotelju ponudio Bajsu, glavni tajnik stranke se usprotivio | Politika+
Hrvatska

BURNO U HSS-U: Friščić fotelju ponudio Bajsu, glavni tajnik stranke se usprotivio

'Niti Josip Friščić nije u mogućnosti privatno dati mandat Damiru Bajsu, a niti samostalno kao predsjednik HSS-a.'

FOTO: Josip Friščić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HSS-a Josip Friščić na vlastiti je zahtjev stavio u mirovanje svoje zastupnički mandat, te predložio da ga na tom mjestu zamijeni Damir Bajs, izabrani zastupnik u 2. izbornoj jedinici na listi HSS-a.

 

'Niti Josip Friščić nije u mogućnosti privatno dati mandat Damiru Bajsu, a niti samostalno kao predsjednik HSS-a.'

Na Friščićev potez danas je reagirao glavni tajnik HSS-a Nenad Matić, optuživši Friščića da je nelegitimno i mimo Statuta HSS-a jedini saborski mandat HSS-a dao Bajsu, te kazavši da to nije službeno stajalište stranke.


Kako kaže Matić, utvrđivanje saborskog zastupnika ovlast je glavnog odbora HSS-a, dok Predsjedništvo samo izvanrednim i hitnim slučajevima donosi odluke i podnosi ih glavnom odboru na potvrdu.

Matić se pozvao na Zakon o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, prema kojem politička stranka određuje zamjenika izabranog zastupnika, odnosno izabranog kandidata na listi zamjenjuje neizabranim kandidatom s iste liste s koje je izabran i zastupnik.

- Sukladno tome niti Josip Friščić nije u mogućnosti privatno dati mandat Damiru Bajsu, a niti samostalno kao predsjednik HSS-a - zaključuje glavni tajnik HSS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DAMIR BAJS, HSS