A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/marko%20rakar.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Marko Rakar u igri za Predstojnika Ureda Ive Josipovića? | Politika+
Hrvatska

KARIJERE: Marko Rakar u igri za Predstojnika Ureda Ive Josipovića?

Nakon odlaska Joška Klisovića u MVP, bliski Josipovićev suradnik iz kampanje ponovno u igri.

FOTO: Marko Rakar
Piše: Ivan Klarić

Odlaskom Predraga Freda Matića, Zlatka Gareljića i Joška Klisovića s Pantovčaka u Banske dvore, Ivo Josipović je ostao bez svojih vjernih suradnika.

 

Dok se za nasljednike Matića i Gareljića na Pantovčaku još uvijek ne znaju nasljednici, na mjesto Joška Klisovića, koji je bio Predstojnik Ureda predsjednika, kako PolitikaPlus neslužbeno doznaje u igri je Marko Rakar. 

Fred Matić će u vladi Zorana Milanovića biti ministar branitelja, Zlatko Gareljić zamjenik ministra obrane, a Klisović će, prema svemu sudeći, postati zamjenikom Vesne Pusić koja preuzima funkciju ministrice vanjskih i europskih poslova.

 

Dok se za nasljednike Matića i Gareljića na Pantovčaku još uvijek ne znaju nasljednici, na mjesto Joška Klisovića, koji je bio Predstojnik Ureda predsjednika, kako PolitikaPlus neslužbeno doznaje u igri je Marko Rakar.

Da podsjetimo, Rakar je nakon pobjede Josipovića na predsjedničkim izborima 2010. godine trebao postati zamjenik predstojnika Ureda predsjednika, no od te funkcije je odustao kada je u javnost izašla priča da je Rakar nakon propasti svoje tvrtke Prius ostao dužan porez.

 

Matić će biti ministar branitelja, Gareljić zamjenik ministra obrane, a Klisović će, prema svemu sudeći, postati zamjenikom Vesne Pusić koja preuzima funkciju ministrice vanjskih i europskih poslova.

Priču o poznatom blogeru, u javnost je proširio anonimni pošiljatelj putem elektroničke pošte i to dva dana prije inauguracije novog predsjednika. Rakar je potom odmah na svom blogu napisao tekst ‘Mea culpa’ gdje je priznao da mu je tvrtka otišla u stečaj zbog nelojalne konkurencije i namještenih ugovora:


- Riječ je isključivo o mom grijehu i sramoti koja nema apsolutno nikakve veze s mojim današnjim poslom. Osobno sam se zadužio u iznosu od 420.000 kuna koje sam usmjerio na podmirenje obveza zaposlenicima, prema dobavljačima i dijelom prema državi na osnovi doprinosa. I tako sve do današnjih dana, gdje veći dio svojih životnih prihoda odvajam kako bih podmirio preostale obveze - napisao je Rakar.

U međuvremenu, Rakar je radio na nekoliko javnosti vrlo poznatih projekata koje su redovito izazivale žustre reakcije. Zadnji projekt koji je izazvao buru u javnosti je objava baze podatake, iz koje je vidljivo kako funkcionira javna nabava po ministarstvima, ali i gdje se troši novac i za što.