A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nadan-vidosevic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nadan Vidošević: Agrokor ima moju potporu oko Mercatora | Politika+
Tvrtke

POTPORA: Nadan Vidošević: Agrokor ima moju potporu oko Mercatora

Vidošević je rekao kako se nada da će u Sloveniji prevladati razum i da se "ono što se sada događa na neki način neće oteti kontroli".

FOTO: Nadan Vidiošević
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević izrazio je danas potporu koncernu Agrokor u namjeri da kupi 52 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca Mercator.

"Koristim priliku na neki način dati potporu Agrokoru, našoj najjačoj kompaniji i najjačem trgovačkom lancu", kazao je Vidošević koji se na aktualnu situaciju Agrokor-Mercator osvrnuo odgovarajući na novinarska pitanja na press konferenciji u HGK na kojoj su predstavljeni rezultati akcije "Kupujmo hrvatsko".

Napominjući kako je jutros razgovarao s predsjednikom Slovenske gospodarske zbornice, Vidošević je rekao kako se nada da će u Sloveniji prevladati razum i da se "ono što se sada događa na neki način neće oteti kontroli".

"Slovenci mogu odlučiti kako hoće i kome će prodati, ali se ne mogu igrati, ne mogu biti neozbiljni i ne mogu ljudi koji nisu niti na jedan način upleteni vlasnički, bez ikakve odgovornosti diskreditirati našu najveću kompaniju, a time i sve nas koji djelujemo u hrvatskom gospodarstvu", poručio je predsjednik HGK.

Vidošević se nada, a kaže da je dobio i uvjeravanja predsjednika Slovenske gospodarske zbornice, da nisu promijenili stav od prije mjesec dana - da se nitko na razini činovnika ne bi trebao baviti onim što se u osnovi tiče kapitala.

Pogotovo, kaže Vidošević, zato što je sve ono što Agrokor kao velika kompanija nudi Mercatoru i cjenovno i po svim drugim elementima vrlo kvalitetna ponuda", koja i slovenskom i hrvatskom gospodarstvu, u okviru EU, omogućava kvalitetne police za plasman vlastite robe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AGROKOR, NADAN VIDOŠEVIĆ, MERCATOR