A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ivan%20mravak.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sud prihvatio Mravkovu nagodbu s USKOK-om, dobio godinu i pol zatvora | Politika+
Hrvatska

NAGODBA: Sud prihvatio Mravkovu nagodbu s USKOK-om, dobio godinu i pol zatvora

Njegov odvjetnik Mladen Šarić je, nakon odluke Suda , rekao da je iz HEP-a u blagajnu HDZ-a trebalo ići 2 milijuna kuna, ali da je na kraju izrealizirano 'samo' 600.000.

FOTO: Ivan Mravak
Piše: PolitikaPlus

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo je nagodbe petorice svjedoka među kojima je i ona Ivana Mravka, bivšeg predsjednika Uprave HEP-a.

U zamjenu za priznanje Mravak je tako dobio godinu i pol zatvora. Njegov odvjetnik Mladen Šarić je, nakon odluke Suda , rekao da je iz HEP-a u blagajnu HDZ-a trebalo ići 2 milijuna kuna, ali da je na kraju izrealizirano 'samo' 600.000. Naime, u nagodbi s USKOK-om  Mravak je priznao da je 2007., po nalogu Barišića, za HDZ pribavio 600.000 kuna.

I odvjetnik Šerić i Tužilaštvo USKOK-a potvrdilo je da je Ivan Mravak ovime istodobno postao USKOK-ov svjedok i u slučaju Fimi medija.

Nakon odluke suda Mravak nije davao više nikakve izjave. Sve je ostalo na onome što je rekao prije ulaska na Sud. 'Ja sam rekao prije godinu i pol dana da ću se braniti istinom i istina je takva kakva je i ne želim odstupiti od te istine koliko god ona bila dobra ili loša za mene. To sam dužan hrvatskoj javnosti', rekao je za Novu TV, netom prije dolaska na Županijski sud u Zagrebu, bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

blagajna, uskok, ivan mravak, branko šerić