A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/benedikt-xvi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Benedikt XVI u ožujku na Kubi i u Meksiku | Politika+
Svijet

PAPA PUTUJE: Benedikt XVI u ožujku na Kubi i u Meksiku

U Santiago de Cubi, 900 km istočno od Havane primit će ga predsjednik države Raul Castro.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Papa Benedikt XVI. otputovat će u posjet Kubi, gdje će boraviti od 26. do 28. ožujka te ondje održati dvije mise na otvorenome, a prije toga posjetit će i Meksiko, izvijestili su dužnosnici Rimokatoličke crkve u nedjelju, a agencije prenose u ponedjeljak.

Benedikt XVI (84), će 23. ožujka doputovati u meksički grad Leon, u svoj prvi posjet toj zemlji. Ondje će ga primiti predsjednik države Felipe Calderon, rekao je novinarima glavni tajnik Biskupske konferencije Victor Rene Rodriguez.

Iz Leona će 26. ožujka otputovati u Santiago de Cubu, 900 km istočno od Havane te će na Kubi provesti dva dana. Ondje će ga primiti predsjednik države Raul Castro, a Sveti Otac će idući dan otići u El Cobre, svetiše Gospi od Milosrđa, zaštitnice Kube.

Papa je 12. prosinca najavio da namjerava posjetiti Meksiko i Kubu, što je njegov prvi posjet hispanofonim zemljama Latinske Amerike od početka pontifikata 2005.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

raul castro, papa, benedikt xvi, el cobre, kuba