A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nenad-pralija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nenad Pralija večeras ispitan u USKOK-u: Terete ga za davanje mita | Politika+
Sport

ISTRAGA: Nenad Pralija večeras ispitan u USKOK-u: Terete ga za davanje mita

On, tajnik RNK Split i šefica računovodstva noć će provesti i pritvoru.

FOTO: Nenad Pralija
FOTO: Dalmacija.news
Piše: P/H

Bivši sportski direktor nogometnog kluba "Split" Nenad Pralija ispitan je večeras u sjedištu USKOK-a koji ga sumnjiči za davanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Osim Pralije, u USKOK-u je kasno poslijepodne ispitan i suosumnjičeni tajnik RNK "Split" Špiro Barbarić, dok je saslušanje osumnjičene šefice računovodstva kluba Snježane Blažević odgođeno za sutra ujutro. Svo troje osumnjičenih noćas će prespavati u pritvoru.

Ispitivanje Pralije trajalo je oko tri sata. Njegov branitelj Ljubo Pavasović Visković je izjavio okupljenim novinarima da je Pralija iznio obranu USKOK-ovim istražiteljima, no o nikakvim pojedinostima nije želio govoriti. Ponovio je da se bivšeg sportskog direktora RNK "Split" i bivšeg igrača "Hajduka" tereti za davanje mita i zlouoprabu položaja te dodao da će sutra ujutro biti poznato hoće li USKOK pokrenuti istragu i zatražiti jednomjesečni istražni zatvor za Praliju.

Osim Pralije, u USKOK-u je kasno poslijepodne ispitan i suosumnjičeni tajnik RNK "Split" Špiro Barbarić, dok je saslušanje osumnjičene šefice računovodstva kluba Snježane Blažević odgođeno za sutra ujutro. Svo troje osumnjičenih noćas će prespavati u pritvoru. U slučaju da USKOK za njih zatraži istražni zatvor odluku o tome sutra bi na ročištu, zatvorenom za javnost, trebao donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.  Službeno se još uvijek ne zna zbog čega je Pralija osumnjičen, no mediji nagađaju da ga se tereti za namještanje utakmica i podmićivanje sudaca za tzv. pošteno suđenje, zahvaljujući čemu je, kako se sumnja, RNK "Split" u kratko vrijeme prešao iz treće u prvu Hrvatsku nogometnu ligu.

Glavni sponzori tog kluba su, inače, poduzetnici braća Žužul, vlasnici Skladgradnje, koji su osumnjičeni u nekim od USKOK-ovih antikorupcijskih istraga povezanih s Hrvatskim autocestama (HAC), među ostalim, za malverzacije oko skupocjenog bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok.

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je danas na svojoj internetskoj stranici da kao krovna nogometna organizacija podržava sve aktivnosti pravosudnih organa glede raščišćavanja mogućih kriminalnih radnji u hrvatskom nogometu. Ovakav stav i opredjeljenje utvrdila je i Skupština HNS-a na svojoj sjednici održanoj 21. prosinca 2011.

HNS će u okviru svog disciplinskog pravilnika i dalje poduzimati odgovarajuće mjere usmjerene protiv pojedinaca koji su nogomet koristili za protupravna i kriminalna djelovanja te će se od Disciplinske komisije tražiti da poduzme sve odgovarajuće mjere kako bi se u što kraćem roku nogomet očistio od korupcije", stoji u priopćenju HNS-a.

Prethodno je predsjednik HNS-a Vlatko Marković vijest o Pralijinom uhićenju komentirao prostačkim rječnikom. "Moje mišljenje je da je svega toga dosta", rekao je prvi čovjek HNS-a za Media Servis dodavši: "Jebe mi se i za Praliju i za sviju po redu".