A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kamere%20sigurnosne.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nadzorne kamere do sada ulovile 800 prekršitelja! | Politika+
Zagreb

BIG BROTHER: Nadzorne kamere do sada ulovile 800 prekršitelja!

Ukupno će 225 kamera biti postavljeno na 75 lokacija, a Grad je za to izdvojio 20 milijuna kuna.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Veliki brat u Zagrebu je upisao prve rezultate i u manje od mjesec dana kaznio više od 800 vozača s globama od 300 do 700 kuna, piše Večernji list.

 

Mate Kraljević, voditelj prometnog redarstva Grada Zagreba, nakon samo nekoliko tjedana smatra da se uspostavljanje sustava nadzornih kamera (trenutačno se nalaze samo oko tržnice na Kvaternikovom trgu) i ulaganje od 20-ak milijuna kuna isplatilo.

 

- Bio bih najsretniji i najzadovoljniji da uopće više nema kazni. Nadam se da će prekršitelji kada dođu doma i dobiju obavijest sa datumom, vrstom prekršaja i vlastitom slikom nešto iz toga naučiti i sljedeći put parkirati po propisima, poštujući prometne znakove i zakone - kazao je Kraljević.

 

Dodao je da su se prvog radnog dana nadzornog centra svim prekršiteljima, kao što je to i obećao, kazne oprostile, no već sljedeći dan je počelo prikupljanje novaca i uvođenje reda.

 

Naime, da su svim vozačima koji su se nepropisno parkirali, stajali na pješačkim prijelazima ili nogostupima naplatili samo minimum od 300 kuna, u tri su tjedna mogli zaraditi gotovo 250 tisuća kuna!

 

- Za sada imamo samo kamere oko Kvatrića, ali već sljedećeg tjedna planiramo postavljanje novih. Ipak, najveći dio nadzornih ćemo kamera postaviti u trećem mjesecu kada se malo popravi vrijeme - zaključio je Kraljević.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački holding, zagreb, nadzorne kamere